Ennyire bizarr videóbírós döntés sem volt még eddig

foci
2019 június 05., 18:52
comments 28

Egészen különös események történtek a Nemzetek Ligája elődöntőjében, a Portugália-Svájc meccsen. Az 54. percben a házigazda portugálok már egy 1-0-ra vezettek Ronaldo góljával, amikor kaptak egy 11-est is.

Mielőtt elvégezhették volna, a német bíró, Felix Brych jelezte, hogy videózna. Kiderült, hogy nem azt a szabálytalanságot akarta megnézni, amire büntetőt fújt, hanem az azt megelőző támadás végét, amikor egy svájci zuhant el a portugál 16-oson belül. Megnézte a bíró többször is, van olyan kameraállás, ahol úgy tűnik, hogy a svájci saját magát rúgta fel, aztán pár perc videózás után úgy döntött, hogy visszavonja a portugáloknak megadott 11-est, és a svájciak rúghatnak büntetőt, mert az a szabálytalanság előbb volt.

link Forrás

A svájciak ezzel egyenlítettek, de a meccset végül elveszítették, mert Ronaldo előbb a 88., aztán a 90. percben is lőtt még egy-egy gólt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.