75 éve kezdődött a normandiai partraszállás

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Két, korhű egyenruhába öltözött férfi nézi a brit 16. légideszant dandár és a francia 11. ejtőernyősdandár közös emlékugrását Sannerville közelében. 1944. június 6-án, 75 éve kezdődött a normandiai partraszállás Nyugat-Európa felszabadítására.Fotó: FRED TANNEAU/AFP

1944. június 6-án hajnalban kezdték meg partraszállásukat az angolszász szövetségesek Normandiában, megnyitva ezzel a harmadik frontot a náci Németországgal szemben Európa felszabadításáért. Az aznap életét vesztő számtalan hős közül én most kettőre emlékeznék külön: dédnagyanyám húga családostul vándorolt ki a 20. század elején Kanadába. Fiai, két torbágyi sváb gyerek a kanadai hadsereg katonájaként a normandiai Juno partszakaszon szállt partra, és áldozta életét Európa felszabadításáért.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.