A CNN szerint a kínaiak segítenek Szaúd-Arábiának rakétát fejleszteni

2019 június 6., csütörtök 7:05
78

Kínai segítséggel kezdett rakétaprogramba Szaúd-Arábia, értesült a CNN demokrata törvényhozóktól. A hírtelevízió forrásai szerint Donald Trump elnök szándékosan eltitkolta előlük ezt az információt, amihez végül más forrásból, nem az amerikai kormányzat révén szereztek tudomást.

A CNN titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva arról is beszámolt, hogy a szaúdi rakétaprogram az atomprogramhoz vezető első lépés lehet.

Szaúd-Arábia vásárolni már korábban is vásárolt kínai rakétákat, de egyelőre nem jelezte, hogy saját rakétaprogramot kívánna indítani. Washingtoni nagykövetségük nem reagált a CNN megkeresésére. Az ország de facto vezetője, Mohamed bin-Szalmán koronaherceg ugyanakkor korábban azt közölte, hogy ha Irán atomfegyverre tenne szert, Szaúd-Arábia a leghamarabb követné példáját.

A hírt az amerikai külügyminisztérium sem kívánta kommentálni, arra hivatkozva, hogy nem akarnak "titkosított hírszerzési anyagokra" reagálni. Nemrég az amerikai külügyminisztérium titkosított hírszerzési információkra hivatkozva állította, hogy Irán amerikai célpontok elleni támadásokra készül Irakban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt