A CNN szerint a kínaiak segítenek Szaúd-Arábiának rakétát fejleszteni

külföld
2019 június 06., 07:05
comments 78

Kínai segítséggel kezdett rakétaprogramba Szaúd-Arábia, értesült a CNN demokrata törvényhozóktól. A hírtelevízió forrásai szerint Donald Trump elnök szándékosan eltitkolta előlük ezt az információt, amihez végül más forrásból, nem az amerikai kormányzat révén szereztek tudomást.

A CNN titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva arról is beszámolt, hogy a szaúdi rakétaprogram az atomprogramhoz vezető első lépés lehet.

Szaúd-Arábia vásárolni már korábban is vásárolt kínai rakétákat, de egyelőre nem jelezte, hogy saját rakétaprogramot kívánna indítani. Washingtoni nagykövetségük nem reagált a CNN megkeresésére. Az ország de facto vezetője, Mohamed bin-Szalmán koronaherceg ugyanakkor korábban azt közölte, hogy ha Irán atomfegyverre tenne szert, Szaúd-Arábia a leghamarabb követné példáját.

A hírt az amerikai külügyminisztérium sem kívánta kommentálni, arra hivatkozva, hogy nem akarnak "titkosított hírszerzési anyagokra" reagálni. Nemrég az amerikai külügyminisztérium titkosított hírszerzési információkra hivatkozva állította, hogy Irán amerikai célpontok elleni támadásokra készül Irakban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.