A CNN szerint a kínaiak segítenek Szaúd-Arábiának rakétát fejleszteni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kínai segítséggel kezdett rakétaprogramba Szaúd-Arábia, értesült a CNN demokrata törvényhozóktól. A hírtelevízió forrásai szerint Donald Trump elnök szándékosan eltitkolta előlük ezt az információt, amihez végül más forrásból, nem az amerikai kormányzat révén szereztek tudomást.

A CNN titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva arról is beszámolt, hogy a szaúdi rakétaprogram az atomprogramhoz vezető első lépés lehet.

Szaúd-Arábia vásárolni már korábban is vásárolt kínai rakétákat, de egyelőre nem jelezte, hogy saját rakétaprogramot kívánna indítani. Washingtoni nagykövetségük nem reagált a CNN megkeresésére. Az ország de facto vezetője, Mohamed bin-Szalmán koronaherceg ugyanakkor korábban azt közölte, hogy ha Irán atomfegyverre tenne szert, Szaúd-Arábia a leghamarabb követné példáját.

A hírt az amerikai külügyminisztérium sem kívánta kommentálni, arra hivatkozva, hogy nem akarnak "titkosított hírszerzési anyagokra" reagálni. Nemrég az amerikai külügyminisztérium titkosított hírszerzési információkra hivatkozva állította, hogy Irán amerikai célpontok elleni támadásokra készül Irakban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.