A CNN szerint a kínaiak segítenek Szaúd-Arábiának rakétát fejleszteni

Kínai segítséggel kezdett rakétaprogramba Szaúd-Arábia, értesült a CNN demokrata törvényhozóktól. A hírtelevízió forrásai szerint Donald Trump elnök szándékosan eltitkolta előlük ezt az információt, amihez végül más forrásból, nem az amerikai kormányzat révén szereztek tudomást.

A CNN titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva arról is beszámolt, hogy a szaúdi rakétaprogram az atomprogramhoz vezető első lépés lehet.

Szaúd-Arábia vásárolni már korábban is vásárolt kínai rakétákat, de egyelőre nem jelezte, hogy saját rakétaprogramot kívánna indítani. Washingtoni nagykövetségük nem reagált a CNN megkeresésére. Az ország de facto vezetője, Mohamed bin-Szalmán koronaherceg ugyanakkor korábban azt közölte, hogy ha Irán atomfegyverre tenne szert, Szaúd-Arábia a leghamarabb követné példáját.

A hírt az amerikai külügyminisztérium sem kívánta kommentálni, arra hivatkozva, hogy nem akarnak "titkosított hírszerzési anyagokra" reagálni. Nemrég az amerikai külügyminisztérium titkosított hírszerzési információkra hivatkozva állította, hogy Irán amerikai célpontok elleni támadásokra készül Irakban.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.