Boldog Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Napot!

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Június 6. a Nemzetközi Útátjárós Biztonság napja. A Rendőrség mindezt ma országos ellenőrzéssel ünnepli, a MÁV-val közösen vasúti átjárókban ellenőriznek majd. A MÁV tájékoztatása szerint országosan több mint hatvan átjáróban ellenőrzik majd a közúton közlekedőket, vasútbiztonsági szakértők pedig szórólapokkal és szóban hívják fel az autósok, kerékpárosok figyelmét a kockázatokra a 2009 óta évente megtartott nemzetközi útátjárós biztonsági kampány részeként.

Vizsgálják továbbá a közúti-vasúti kereszteződések állapotát, a vágányok melletti területeket, az útburkolat minőségét, a felfestéseket, a fénysorompójelzők, optikák épségét, láthatóságát is. 2017-ben 157 vasúti átjáróban 190-szer, 2018-ban 222 átjáróban 184-szer ellenőriztek.

2018-ban a MÁV és a MÁV-pályahálózatának vasúti-közúti kereszteződéseiben nyolcvankilenc ütközés és gázolás történt. Ez hattal több, mint 2017-ben, de a tavalyi utolsó negyedévben 22-ről 17-re, idén január-májusban 25-ről 20-ra csökkent a balesetek száma az előző évek azonos időszakaihoz képest. 2019-ben május végéig húsz baleset - öttel kevesebb, mint 2018 azonos időszakában - történt az átjárókban. A balesetekben heten haltak meg és négyen súlyosan megsérültek. A MÁV szerint a balesetek javarészt az autóvezetők figyelmetlensége és a KRESZ megszegése miatt következnek be. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.