Pártunk és kormányunk orkán erejű médiaellenszélben végzi a feladatát a dolgozó nép érdekében

Média
2019 június 06., 07:49
comments 227

Talán sosem tombolt olyan erővel az Orbán Viktor miniszterelnök által gyakran emlegetett médiaellenszél, mint a héten. Csak úgy szaggatta a nagyhatalmi érdekek tajtékzó vizein hánykolódó csöppnyi kompországunk vitorláit.

Az első széllökések a Magyar Nemzet irányából érkeztek (pedig azt hittük legalább azt az egy lapot, ősi jussát visszakaphatta a NEMZETI oldal), amelynek hasábjain Matolcsy György jegybankelnök értekezett arról 10 pontban, hogy csak akarni kell, és utolérjük Ausztriát, több gyerek születik, világvezető lesz a magyar egészségügy.

„Vegyük észre, hogy a lehetőség mindezek elérésére a kezünkben van: az MNB 330 pontos Versenyképességi Programja egy kulcscsomó, ami egy csomó rozsdás zárat nyit. Képesek vagyunk mind a 10 aranyat érő érték megszerzésére, mert a korábbi évtizedben már szereztünk 10 ilyen aranyat.”

Ezt a támadás még kiálltuk valahogy, de a borzasztó ellenszél csak fújt, fújt tovább.

Az 1956-os forradalom bátor ellenállóiról, a Pesti Srácokról ellenevezett kiadvány az európai parlamenti választások eredménye alapján vont fekete mérleget az öreg kontinens sötét kilátásairól. A karakteresen antikommunista, megszállottan igazságkereső lap szó szerint így kristályosította ki keserű tapasztalatait „Európa, a feladat” című cikkében

„Sajnos kiderült, hogy a Nyugatról szóló kommunista propagandában több igazság volt, mint hittük.”

Ez már nem ellenszél, nem tomboló vihar, ez valamilyen megmagyarázhatatlan parajelenség, aminek gyűlöletes okait máig nem ismeri a politikai meteorológia. Sokan azt mondják, ilyen helyzetben már jobb a földön maradni, nem küzdeni tovább, de a tűzben edzett magyar kormánynak nem ilyen a természete.

„Sokan boncolgatják majd a jövő évi költségvetést a következő napokban, megszámolják, hogy mire mennyi jut. Egy költségvetés mindig több, mint puszta számok halmaza. Kiolvasható belőle, hogy az adott kormány mit gondol az országról, milyen célok vezérlik, honnan hová akar eljutni.”

- kezdi szinte nyájasan, de velejéig álságosan a felforgató Magyar Nemzet mai számában (Miért mindig onnan jön a rúgás, ahonnan a legkevésbé számítunk rá? El gondolkodtató!). A Túl a számokon című írás így folytatódik:

Világos ívet rajzolnak fel az elmúlt évek költségvetési céljai, melyek elérésével lépésről lépésre szélesednek azok a lehetőségek, amelyek egyre élhetőbbé teszik hazánkat. Ezeket az eredményeket kell megőrizni a várhatóan romló külpiaci környezetben a következő évben. A családok támogatása mellett ez a legfontosabb feladat 2020-ban, ezért született meg a gazdaságvédelmi akcióterv is. Az elmúlt évek teljesítményének dicsérete, hogy van mit félteni.

Ciklon, orkán, tornádó. Ott fent a hídon, a kormánynál, vigyázzon magára, drága miniszterelnök úr!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.