Pert nyert a Figyelő ellen az MTA kutatója

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Minden pontban pert nyert a Figyelővel szemben az MTA egyik kutatója, aki azért perelte be tavaly a kormánypárti lapot, mert az valótlanságokat állított a tudományos teljesítményéről, közölte a kutatót képviselő Magyar Helsinki Bizottság

A bíróság most kimondta, hogy a Figyelő tavaly nyári cikkével megsértette Bene Márton, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának munkatársának jó hírnevét, amikor hamisan állította róla, hogy két éve semmit sem publikált. Ehhez képest másfél év alatt 12 tanulmány publikált, melyekből 6 nemzetközi folyóiratban jelent meg, és 2017-ben elnyerte az MTA TK legjobb publikációjáért járó díjat. 

A bíróság a Figyelőt és kiadóját 800 ezer forint sérelmi díj megfizetésre kötelezte, és arra is, hogy a portál címoldalán adjon elégtételt neki. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.