Az USA ultimátumot küldött Törökországnak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Patrick Shanahan amerikai védelmi miniszter egy határozott hangvételű levelet küldött török kollégájának, Hulusi Akarnak. Felszólítja, hogy július végéig döntse el, hogy mit akar. 

Törökország egyszerre kötött szerződést 100 darab, amerikai F-35-ös harci repülőgép beszerzésére, és orosz S-400-as légvédelmi rakétarendszer vásárlására. 

Az amerikaiak régóta mondják, hogy a kettő együtt nem megy. Az is baj, hogy ennyire komoly orosz fegyverzetet vásárol egy NATO-tagállam, de a legnagyobb baj az, hogy az S-400-assal az oroszok potenciálisan F-35-ösöket lőnének le, ha a NATO és Oroszország között például háború lenne. Ha egy államnak mindkettőből van, akkor tökélyre lehet fejleszteni az S-400-asokat az amerikai gépekkel szemben. 

A levél szerint ha július végéig a törökök nem mondják fel az oroszokkal a szerződést, akkor nem szállítják le a repülőket. Az amerikai miniszter azért is sajnálkozik, mert török katonákat már elkezdtek kiképzeni Orozsországban az S-400-as rendszer kezelésére. Az orosz kormány köölte, hogy két hónapon belül elkezdik a rakéták szállítását Törökországba. (BBC

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.