Csak pünkösd után tudják kiemelni a Hableányt a Dunából

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Jasenszky Nándor, a TEK osztályvezetője szombaton bejelentette, hogy "valószínűleg csak az ünnepek után", azaz keddtől lesz mód kiemelni a Hableány nevű hajót a Dunából. 

A hajó múlt szerdán süllyedt el, miután egy nála sokkal nagyobb szállodahajóval ütközött a Margit hídnál. A Hableányon két magyar és harminchárom dél-koreai állampolgár utazott, a turisták közül hét embert sikerült kimenteni. 

A szombati TEK-es tájékoztatóból még kiderült, hogy a sodrásoldalon sikerült az összes ablakot és nyílást lezárni a hajón, így megakadályozható, hogy az emeléskor az esetleg a hajótestben lévő holttestek kikerüljenek onnan.

Négy bekötési ponton a hajó kiemeléséhez szükséges befűző köteleket átvezették, az egyik oldalon egy bárkához rögzítették. Egy másik bárka, amihez a kötelek másik végét erősítik majd, most foglalja el a helyét. Vasárnap fűzik be a hevedereket, ehhez Jasenszky Nándor elmondása szerint nagy szerencse kell, a kiemelés ezután kezdődhet el.
 

Egy német alapítvány kutyás áldozatkeresést ajánlott fel, őket Hajdu Jánosnak, a TEK parancsnokának döntése alapján Paks környékére vitték.  (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.