Az Infowars 15 ezer dollárt fizet Pepe, a béka alkotójának

KULTÚRA
2019 június 11., 16:17

Alex Jones trumpista showman Infowars nevű szélsőjobboldali összeesküvéselmélet-gyára beleegyezett, hogy 15 ezer dollárt fizet peren kívül Pepe, a béka alkotójának egy szerzői jogi perben.

Az Infowars egy Pepe békával ellátott plakátot árult a 2016-os elnökválasztási kampány alatt, ezért indított pert a béka feltalálója, Matt Furie 2018 márciusában.

A rajzolt béka eleinte ártatlan volt, de később az alt-right jelképe lett, a készítő 2017-ben meg is ölte a teremtményét.

Alex Jones egy időben már meleg békának öltözve bohóckodott.

link Forrás

(CNN)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.