Kutatók és diákok Manfred Webernek írt levélben kérték az MTA megvédését

A Népszava ír arról, hogy több mint ezer kutató és diák írta  Kertész János fizikus, MTA-tag nyílt levelét, melyben Manfred Webertől, az EPP frakcióvezetőjétől kérnek védelmet az Akadémia számára. 

Kertész az RTL Klubnak elmondta, hogy maga is segélykiáltásnak tartja a levelét, és abban bíznak, hogy a néppárti politikus nyomást tud gyakorolni az MTA kutatóhálózatát és ingatlanvagyonát megszerezni igyekvő Orábn-kormányra. 

Kertész elmondta, hogy szerinte a kormány azért vetett szemet az Akadémiára, mert irtóznak az autonómia bármilyen formájától, az MTA társadalom- és bölcsészettudományi intézetei közül több a NER-be nem passzoló eredményt szokott publikálni, valamint mert az uniós forráskiosztás a következő időszakban az innovációt és a kutatásfejlesztést támogatja, és a kormány ezeket a pénzeket is meg szeretné szerezni.

Az RTL Klub információi szerint Weber irodája már meg is kapta a levelet. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.