Kutatók és diákok Manfred Webernek írt levélben kérték az MTA megvédését

A Népszava ír arról, hogy több mint ezer kutató és diák írta  Kertész János fizikus, MTA-tag nyílt levelét, melyben Manfred Webertől, az EPP frakcióvezetőjétől kérnek védelmet az Akadémia számára. 

Kertész az RTL Klubnak elmondta, hogy maga is segélykiáltásnak tartja a levelét, és abban bíznak, hogy a néppárti politikus nyomást tud gyakorolni az MTA kutatóhálózatát és ingatlanvagyonát megszerezni igyekvő Orábn-kormányra. 

Kertész elmondta, hogy szerinte a kormány azért vetett szemet az Akadémiára, mert irtóznak az autonómia bármilyen formájától, az MTA társadalom- és bölcsészettudományi intézetei közül több a NER-be nem passzoló eredményt szokott publikálni, valamint mert az uniós forráskiosztás a következő időszakban az innovációt és a kutatásfejlesztést támogatja, és a kormány ezeket a pénzeket is meg szeretné szerezni.

Az RTL Klub információi szerint Weber irodája már meg is kapta a levelet. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.