Messi a legjobban kereső sportoló

Az amerikai Forbes magazin friss rangsora szerint Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben.

Fotó: Xavier Bonilla/NurPhoto

A csatár tavaly június 1. óta bruttó 127 millió dollárt keresett, ennyi a klubtól kapott fizetésének és az egyéni támogatói bevételeinek összege. Messit a Juventus portugál csatára, Cristiano Ronaldo 109 millióval és a Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar 105 millióval követi.

A Forbes 1990 óta készíti el a legjobban kereső sportolók éves listáját, és az idei az első alkalom, amikor az első három helyezett focista.

Messi csak a negyedik listavezető az elmúlt 19 évben, az előző 18 évben csak az amerikai golfozó Tiger Woods (12-szer), a szintén amerikai, profi bokszoló Floyd Mayweather (4) és Cristiano Ronaldo (2) állt a kereseti rangsor élén.

A legjobban fizetett 100 sportoló az elmúlt egy évben összesen 4 milliárd dollárt keresett, ez 5 százalékkal több, mint az előző évben. A listán tíz sportág képviselői szerepelnek 25 országból, a kosárlabdázók 35, az amerikaiak pedig 62 fővel a legdominánsabbak. A rangsorba egyetlenegy nő, a teniszező Serena Williams került be, aki 29,2 millió dollárral a 63. helyen szerepel.

Serena Williams élete 23. Grand Slam-győzelme után az ausztráliai Melbourne-ben 2017. január 28-án.Fotó: Paul Crock/AFP

A 100-as lista élmezőnye

  1. Lionel Messi (argentin, futball): 127 millió dollár
  2. Cristiano Ronaldo (portugál, futball): 109 millió
  3. Neymar (brazil, futball): 105 millió
  4. Saúl Canelo Álvarez (mexikói, boksz): 94 millió
  5. Roger Federer (svájci, tenisz): 93,4 millió
  6. Russell Wilson (amerikai, amerikaifoci): 89,5 millió
  7. Aaron Rodgers (amerikai, amerikaifoci): 89,3 millió
  8. LeBron James (amerikai, kosárlabda): 89 millió
  9. Stephen Curry (amerikai, kosárlabda): 79,8 millió
  10. Kevin Durant (amerikai, kosárlabda): 65,4 millió

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.