A ciprusi sorozatgyilkos utolsó, legfiatalabb áldozatát is megtalálták egy bányatóban

2019 június 12., szerda 17:23
25

A Cipruson 2 éven át garázdálkodó sorozatgyilkos utolsó, egyben legfiatalabb áldozatát is megtalálták szerdán egy Nicosiához közeli bányatóban.

A 6 éves Sierra Grace lepedőbe bugyolált és kötéllel egy betontömbhöz erősített holttestét 6 méteres mélységből, egy nádas aljáról emelték ki a Memi-tóból, egy hajdani rézbánya területén. Megtalálása két hónapig tartó keresésnek vetett véget, a lány pontos helyét végül maga a gyilkos mutatta meg a rendőröknek szerdán. 

Nikosz Metaxasz hivatásos katonatiszt 7 ember megölését vallotta be április 25-én, az áldozatai Cipruson dolgozó külföldi nők, illetve lányaik. Az utolsóként megtalált Fülöp-szigeteki kislány édesanyját szintén megölték, az ő holttestének április 14-i véletlen megtalálása egy elárasztott bányaaknában indította el a nyomozást, ami a földközi-tengeri szigetország első sorozatgyilkosságának felgöngyölítéséhez vezetett.

Nicos Metaxasz Fotó: Nikosz Metaxasz/Facebook/AFP

A rendőrség szerint nincs bizonyíték, ami arra utalna, hogy a 35 éves férfi bárki mást is megölt volna az elismert hét áldozatán kívül, de igyekeznek felkutatni mindenkit, akikkel a gyilkos kapcsolatba került az interneten. Metaxasz több áldozatával is chatszobákban ismerkedett meg.

A férfi áldozatainak többsége Fülöp-szigeteki volt, de akadt köztük egy nepáli és egy román nő, utóbbinak a gyereke is. A legtöbbjük bőröndbe gyömöszölt holtteste egy másik, mérgező vizű bányatóból került elő, a nepáli nő tetemét egy katonai lőtér kiszáradt kútjában találták meg.

A román áldozatokat, a 36 éves Livia Florentina Buneát és a 8 éves kislányát, Elena Nataliát csütörtökön temetik el egy Nicosiához közeli faluban. A gyilkosságsorozat az ő megölésükkel kezdődött 2016 szeptemberében.

A ciprusi kormány közölte, hogy magára vállalja az összes áldozat búcsúztatási és temetési költségeit.

A gyanúsítottat várhatóan pénteken állítják bíróság elé.

A Cipruson példátlannak számító bűnügybe belebukott az igazságügyi miniszter és a korábbi rendőrfőnök is, akik a bírálók szerint azért nem vizsgálták ki tisztességesen a bejelentett eltűnési ügyeket, mert Cipruson munkát vállaló külföldi nőkről, a társadalom peremén élő emberekről van szó. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt