Jól fial Szöllősi Györgynek Puskás Ferenc hagyatéka

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Minden eddiginél jobb évet zárt 2018-ban a puskas.com Kft., a Puskás márkanév tulajdonosa. A cég, amelynek legnagyobb tulajdonosa Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, tavaly 44 milliós árbevételt ért el.

Ez csaknem duplája a 2017-es bevételének - pedig akkor a frissen nagykövetté kinevezett Szöllősitől a külügyminisztérium is vásárolt - , de a beszámolóból nem derült ki, hogy minek köszönhető a látványos növekedés, mert a bevételeket a beszámoló mellékletében se részletezték.

Szöllősi György egy hete nem válaszol az Mfor ezzel kapcsolatos megkeresésére, pedig a lap szerint választ ígért.

A cég tavalyi nyeresége 9,4 millió forint volt ezt az összeget a tulajdonosok döntse szerint teljes egészében osztalékként fizették ki, sőt, még az eredménytartalékukból fel is kerekítették tízmillióra, így Szöllősinek 47 százalékos tulajdonrésze után csak ebből 4,7 millió bevétele volt tavaly.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.