Németh Szilárdon nem fog a hőségriadó

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hőségriadó van, az országos tisztifőorvos szerda 0 órától rendelte el a riasztás legmagasabb fokozatát, mert a napi középhőmérséklet három egymást követő nap is meghaladja a 27 Celsius fokot. A középhőmérséklet, vagyis a napi leghidegebb és legmelegebb hőmérséklet átlaga, vagyis még éjjel is elviselhetetlenül meleg van*.

Már akinek, ugye. Vegyük például Németh Szilárdot, a fideszes férfiideált, a magát egykori élsportolónak mondó zabagépet, aki ebben a hőségben egy bográcsozós fotóval köszöntötte reggel az olvasóit abból az apropóból, hogy újabb súlyos, a magyarság ellen szőtt brüsszeli összeesküvést vélt felfedezni abban, hogy az EU a klímaváltozásra tekintettel azon kíván dolgozni, hogy az európaiak kevesebb állati eredetű élelmiszert fogyasszanak.

Az állattenyésztésnél kevés dolog terheli jobban a környezetet, egy kiló marha előállításakor egy fél tanknyi üzemanyag elégetésével egyenértékű üvegház-hatású gáz keletkezik. Amennyiben az emberiség önkorlátozná magát, és csökkentené az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, jelentősen csökkenteni lehetne ezt a gázkibocsátást, ami a klímaváltozás legfőbb okozója.

Arról nem is beszélve, hogy ekkora kánikulában már tényleg kimondottan egészségtelen az olyan zsírban gazdag ételek fogyasztása, mint Németh személyes kedvence a nyúljás-csülkös pacal, amit Németh a képek tanúsága alapján kimondottan szeret szabad tűzön készíteni, ezzel is növelve a testét érő hőhatást.

Kedves olvasóink, ha feltétlenül túl akarják élni a mai napot, akkor ne fogadják meg Németh úr tanácsát. 11-15 óra között nemhogy ne bográcsozzanak, hanem inkább maradjanak hűvös otthonukban, enni pedig inkább valami könnyűt egyenek.

*Pontosítás 14:06: Mint arra okleveles meteorológus olvasónk, Zoltán felhívta a figyelmem, a középhőmérsékletet ennél kicsit bonyolultabb képlet alapján számolják:  d_ta=(t07+t14+2*t21)/4

Hogy pontosan hogy, azt részletesen is kifejti az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Kedves Zoltán, köszönöm a pontosítást!

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.