Németh Szilárdon nem fog a hőségriadó

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hőségriadó van, az országos tisztifőorvos szerda 0 órától rendelte el a riasztás legmagasabb fokozatát, mert a napi középhőmérséklet három egymást követő nap is meghaladja a 27 Celsius fokot. A középhőmérséklet, vagyis a napi leghidegebb és legmelegebb hőmérséklet átlaga, vagyis még éjjel is elviselhetetlenül meleg van*.

Már akinek, ugye. Vegyük például Németh Szilárdot, a fideszes férfiideált, a magát egykori élsportolónak mondó zabagépet, aki ebben a hőségben egy bográcsozós fotóval köszöntötte reggel az olvasóit abból az apropóból, hogy újabb súlyos, a magyarság ellen szőtt brüsszeli összeesküvést vélt felfedezni abban, hogy az EU a klímaváltozásra tekintettel azon kíván dolgozni, hogy az európaiak kevesebb állati eredetű élelmiszert fogyasszanak.

Az állattenyésztésnél kevés dolog terheli jobban a környezetet, egy kiló marha előállításakor egy fél tanknyi üzemanyag elégetésével egyenértékű üvegház-hatású gáz keletkezik. Amennyiben az emberiség önkorlátozná magát, és csökkentené az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását, jelentősen csökkenteni lehetne ezt a gázkibocsátást, ami a klímaváltozás legfőbb okozója.

Arról nem is beszélve, hogy ekkora kánikulában már tényleg kimondottan egészségtelen az olyan zsírban gazdag ételek fogyasztása, mint Németh személyes kedvence a nyúljás-csülkös pacal, amit Németh a képek tanúsága alapján kimondottan szeret szabad tűzön készíteni, ezzel is növelve a testét érő hőhatást.

Kedves olvasóink, ha feltétlenül túl akarják élni a mai napot, akkor ne fogadják meg Németh úr tanácsát. 11-15 óra között nemhogy ne bográcsozzanak, hanem inkább maradjanak hűvös otthonukban, enni pedig inkább valami könnyűt egyenek.

*Pontosítás 14:06: Mint arra okleveles meteorológus olvasónk, Zoltán felhívta a figyelmem, a középhőmérsékletet ennél kicsit bonyolultabb képlet alapján számolják:  d_ta=(t07+t14+2*t21)/4

Hogy pontosan hogy, azt részletesen is kifejti az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Kedves Zoltán, köszönöm a pontosítást!

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.