Novák Katalin: Érdemes megtapasztalni, külföldről nézve milyen értékes az élet, amit Magyarországon lehet élni

2019 június 12., szerda 15:43
536

A tudás kapukat nyit a világra, biztonságot, szabadságot és hatalmat ad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén Budapesten 2019. június 12-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Novák Katalin szerint a tudás egy olyan pont, közös érték, ami összeköti a generációkat. A tudás szabadságot ad az embereknek, mert eldönthetik, mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára – mondta.

Novák Katalin szerint érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amit Magyarországon lehet élni.

Novák Katalin átadja az oklevelet egy diáknak a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén. Mellettük Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója (b) és Tombor András, a Mathias Corvinus Collegium elnöke (j2). Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Novák arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt