Novák Katalin: Érdemes megtapasztalni, külföldről nézve milyen értékes az élet, amit Magyarországon lehet élni

POLITIKA
2019 június 12., 15:43

A tudás kapukat nyit a világra, biztonságot, szabadságot és hatalmat ad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén Budapesten 2019. június 12-én.
photo_camera Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén Budapesten 2019. június 12-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Novák Katalin szerint a tudás egy olyan pont, közös érték, ami összeköti a generációkat. A tudás szabadságot ad az embereknek, mert eldönthetik, mivel foglalkozzanak, hatalmat jelent, mert minél nagyobb a tudásuk, annál több dologról tudnak helyesen dönteni és útlevelet is jelent, lehetőséget ad a külföldi tanulásra, munkára – mondta.

Novák Katalin szerint érdemes felfedezni a világot, megtapasztalni, hogy máshonnan nézve milyen értékes az élet, amit Magyarországon lehet élni.

Novák Katalin átadja az oklevelet Kasza-Tóth Krisztinának a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén. Mellettük Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója (b) és Tombor András, a Mathias Corvinus Collegium elnöke (j2).
photo_camera Novák Katalin átadja az oklevelet egy diáknak a Mathias Corvinus Collegium diplomaosztó ünnepségén. Mellettük Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója (b) és Tombor András, a Mathias Corvinus Collegium elnöke (j2). Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Novák arra biztatta a fiatalokat, merjenek szabadon, bátran dönteni a saját életükről, hallgassanak az ösztöneikre. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.