Százával evakuálják a falvakat Indiában a pusztító hőség miatt

környezet
2019 június 12., 08:22
comments 214
Radzsasztánban a kiszáradt Gangesz iszapjában keresnek enyhülést.
photo_camera Radzsasztánban a kiszáradt Gangesz iszapjában keresnek enyhülést. Fotó: Ritesh Shukla/NurPhoto

Olyan pusztító a hőség India középső részén, hogy százával kell evakuálni a falvakat a hőség és aszály sújtotta területekről. Hétfőn Delhiben, a fővárosban 48 fokot mértek, a radzsasztáni Churúban pedig 50,8-at. Aznap nem volt melegebb hely az egész világon.

Kicsit délebre, Mumbai környékén százával evakuálják a falvakat, menekítik a lakókat a szó szerint pusztító hőség elől. A Guardian beszámolója szerint az elnéptelenedő falvakban csak a legöregebbeket és a magatehetetleneket hagyták hátra, a becslések szerint a népesség 90 százaléka elmenekült. Nem csoda, a 45 fokot meghaladó hőségben a kutak is kiszáradtak már. Az aszály, ami a hatóságok szerint az 1972-es, 25 millió embert érintő éhínség idején tapasztaltnál is súlyosabb, december elején kezdődött. Az aszály most legalább nyolcmillió földművest érint. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.