Trumpnak nem tetszik, hogy barátja, Kim Dzsongun után kémkedik a CIA

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem kellett sokat várni Donald Trump reakciójára a hírre, hogy Kim Dzsongun két éve meggyilkolt féltestvére, Kim Dzsongnam a CIA informátora lehetett. Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, az amerikai haderő főparancsnoka saját bevallása szerint nem engedné meg a CIA-nak, hogy informátorokkal kémkedjen Kim Dzsongun után. Vagyis Donald Trump ellenzi, hogy az amerikai hírszerzés a hírszerzők bevett módszereivel próbáljon információkat szerezni az Egyesült Államok egyik fő ellenségéről, az amerikaiak biztonságát atomfegyverrel fenyegető Észak-Koreáról, amellyel az Egyesült Államok hivatalosan még háborúban áll, csak tűzszünetet kötött.

"Láttam az információkat a CIA-ról a (Kim Dzsong Un) testvérét vagy féltestvérét illetően. Azt mondanám neki (Kimnek), hogy ez nem történne meg az én felügyeletem alatt. Nem hagynám, hogy az én felügyeletem alatt megtörténjen" - hangoztatta Trump. Kim Dzsongnammal 2017 februárjában, tehát már Trump elnöksége idején végeztek észak-koreai ügynökök Malajziában, ahol a Wall Street Journal értesülései szerint pont CIA-s kapcsolattartójával ment találkozni.

A CIA nem kommentálta a WSJ értesülését. Susan Rice, Barack Obama korábbi elnök nemzetbiztonsági tanácsadója Twitter-üzenetében azt mondta Trump nyilatkozatáról: "Amerika! Ez mindent elmond neked arról, amit tudnod kell az úgynevezett főparancsokról."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.