Felfüggeszti a kamionstopot a hétvégére a kormány

közlekedés
2019 június 13., 11:54
comments 198

A tartós kánikula miatt szombaton és vasárnap korlátozás nélkül közlekedhetnek a nehéz tehergépkocsik - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-vel.

A kamionstop felfüggesztését egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokkal magyarázták. Az intézkedésnek köszönhetően a járművezetők nem kényszerülnek várakozni a hőségben, szállítási feladatukat hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik - írták.

Főszabály szerint a kamionstop szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig tartana, ám veszélyhelyzetben az ITM tárcavezetője a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A 3. fokozatú hőségriasztás vasárnap éjfélig tart. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.