Rejtélyes nyilatkozatot tett közzé Király Gábor, miután megjelent a hír, hogy a Fidesz felkérte polgármesterjelöltnek

Király Gábor átveszi a díszpolgári címet a jelenlegi fideszes polgármestertől 2016-banFotó: Bonyhádi Zoltán / Nyugat.hu

Az egész magyar médián végigvágtázó hír szó szerint így jelent meg: „Király Gábort kérte fel a Fidesz, hogy párt színeiben induljon a szombathelyi polgármester-választáson – tudta meg a 24.hu. A felkérés tényét Király környezetében is megerősítették lapunknak, de úgy tudjuk végleges döntés még egyik oldalról sem született.”

A nemrég visszavonult kapus erre közlemény rakott ki a honlapjára, ami első ránézésre mintha cáfolni akarná a hírt, de érdemes alaposabban elolvasni.

„Ez a hiteles információ! 

26 évnyi profi labdarúgó karrier után jelenleg a szabadságomat töltöm, a visszavonulásom bejelentése óta nem adtam nyilatkozatot, interjút! Ez a közlemény is azért született, mert rólam megalapozatlan hír jelent meg számos hazai oldalon. Minden hiteles információ velem kapcsolatban a hivatalos oldalamon, a kiralygabor.eu-n érhető el! Kérem az adott médiumokat ne éljenek vissza a nevemmel, velem kapcsolatban ne hozzanak le légből kapott információkat! 

Maradok továbbra is a sport elkötelezett híve! 

Tisztelettel: Király Gábor”

Tehát Király megalapozatlan hírről ír, de arra nem tér ki, mi az igazság. Az mindenesetre figyelemre méltó, hogy bár oly könnyen megtehette volna, nem cáfolta, hogy a Fidesztől érkezett felkérés.