Munkavédelmi sisakban tartották meg az első misét a Notre Dame-ban

Először tartottak misét a párizsi Notre Dame-ban azóta, hogy a katedrális tetőszerkezete április 15-én lángra kapott, és a gótikus székesegyház épületében komoly károk keletkeztek. 

Fotó: KARINE PERRET/AFP

A szombati misére mintegy harminc embert engedtek csak be, és Párizs érseke, Michel Aupetit celebrálta. Nemcsak a felállványozott, munkaterületté nyilvánított épület tette különlegessé az eseményt, hanem az is, hogy a papok munkavédelmi sisakban jelentek meg. 

A misét statikai szakértők engedélyezték, de csak az oldalkápolnában lehetett megtartani, ahol a tűz előtt a töviskoszorút őrizték, mivel az épület többi része jelenleg nem biztonságos. A limitált férőhelyek miatt elsősorban csak papokat engedtek be a misére, de az építkezésen résztvevő pár munkás is jelen lehetett. Egy katolikus tévé élőben adta a misét.

Fotó: KARINE PERRET/AFP

A francia kulturális miniszter, Frank Riester elmondása szerint az épület továbbra is sérülékeny állapotban van. Korábban Emmanuel Macron államfő közölte, hogy az egész ország összefogásával fogják újraépíteni a katedrálist. (Sky)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.