El akarták venni a szót a jobbikos képviselőtől, amikor a magánrepülőzésekről kérdezte Orbánt

Szilágyi György hétfőn arról akarta kérdezni a miniszterelnököt, hogy miből van pénze évente többször is magángéppel járnia focimeccsekre, miközben a vagyonnyilatkozata szerint ehhez nincs is elég megtakarítása. De amikor oda ért a felszólalásában, hogy „van valami beteges vonzódás a luxusgépekhez az ön részéről”, annyira felzaklatta az ülést vezető Latorcai Jánost, hogy az egész napra el akarta venni tőle a szót.  

Ilyenkor a képviselőknek szavazniuk kell, hogy támogatják-e a szankciót, de mivel az ellenzék kivonult, a nyári délutánon nem voltak elegen a teremben, hogy elhallgattassák Szilágyit. Így aztán a képviselő folytathatta az azonnali kérdését. 

Orbán Viktor azt mondta, hogy miniszterelnökként és magánemberként is minden szabályt betart, még a mentelmi bizottság is megvitatta ezt a kérdést. Amikor pedig az került szóba, hogy Ferenc pápa csíksomlyói miséje helyett miért inkább a madridi BL-döntőre ment el Csányi Sándor gépével, a miniszterelnök azt mondta: 

a kormányzaton belüli munkamegosztás szabályai szerint a köztársasági elnök és a miniszterelnök sohasem tartózkodhat egy nemzetközi eseményen a határokon kívül”.