Jászai Gellért lett a 4iG Nyrt. főrészvényese

2019 június 17., hétfő 7:13
139

32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a 4iG Nyrt.-ben a vállalat vezérigazgatója, Jászai Gellért, további ügyletekkel együtt pedig összesen 40,2 százalékos lett a tulajdonrésze.

Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel irányító befolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban — számolt be hétfői közleményében a 4iG Nyrt.

A jogszabályi előírások szerint, a 33 százalékot meghaladó mértékű befolyásszerzéshez 15 napon belül kötelező nyilvános vételi ajánlatot tesz a társaság részvényeseinek is, írja a 24. Jászai az informatikai vállalat főrészvényese és legnagyobb befektetője lett.

A Mészáros Lőrinc jobbkezeként emlegetett Jászai áprilisban távozott a Konzum Nyrt. és az Opus Nyrt. igazgatóságából. Jászai a Mészáros Lőrinc-féle tőzsdei birodalom kulcsembere: a Konzum elnök-vezérigazgatója, és mindkét tőzsdei vállalat operatív vezetője volt. Az ő kezében futottak össze a társaságok által az elmúlt években történt felvásárlások. 

Komoly szerepe volt Mészáros Lőrinc balatoni terjeszkedésében: a Hunguest Hotels, illetve a Balatontourist felvásárlásával a legnagyobb balatoni szállásadó és országosan is a legnagyobb idegenforgalmi potentát lett a felcsúti milliárdossal közösen, írtuk róla áprilisban.

A 4IG 2018-ban került Mészáros köreihez. A cégnek tavaly ugyan elég gyenge éve volt, részvényei mégis hetek óta szárnyaltak, ami már előre jelezte a cég eladását. A 14 milliárdos árforgalmú informatikai vállalat korábban veszteséges volt, de az elmúlt évben nyereségessé vált, és 100 millió forint körüli összeget hozott új gazdájának.

Februárban aztán a 4iG 900 milliós megbízáshoz jutott a MÁV INKA2 projektjében - annak a MÁV-nak a projektjében, amelynek vezérigazgatója Homolya Róbert néhány hónappal korábban még közösen hajókázott a NER-jachton az Adriai-tengeren. 

Áprilisban arról is megjelentek hírek, 4IG ajánlatot tehet a Deutsche Telekomnak a Magyar Telekom vállalati infokommunikációs leánycége, a T-Systems Magyarország Zrt. felvásárlására.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt