Végighallgatták a kifogásokat, majd a Parlament elé küldték az MTA átalakításáról szóló törvénymódosítást a kormánypárti képviselők

Hétfőn tárgyalta az Országgyűlés Kulturális Bizottsága a Magyar Tudományos Akadémia átalakításáról szóló törvényjavaslatot, az ülésen még az Akadémiai Dolgozók Fóruma képviselője is felszólalt, de hiába. A Népszava beszámolója szerint Lőrincz Viktor a kifogások egész sorát ismertette, többek közt kiemelte, hogy

  • Palkovics László miniszter törvénytervezete számos tárgyi tévedést tartalmaz,
  • miközben az átalakítást semmilyen valós, szakmai érvvel nem indokolja. 
  • Se hatástanulmány, se részletes stratégia nem készült, tette hozzá. 
  • Lőrincz szerint a törvényjavaslat több ponton ellentétes Magyarország Alaptörvényével, sérti a jogbiztonság követelményét, a tulajdonhoz való jogot, a tudományos kutatás szabadságát és autonómiáját. 

Miután végighallgatták, a bizottság kormánypárti tagjai simán megszavazták és az Országgyűlés elé küldték az MTA megcsonkításáról szóló jogszabályt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.