A hódmezővásárhelyi Fidesz váratlanul felkérte Lázár Jánost a polgármester-jelöltségre

POLITIKA
2019 június 20., 16:13
comments 332

Komoly visszavágóra készül a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete az októberi önkormányzati választáson: a közelmúltban nemcsak tisztújítást tartottak, de megnevezték és felkérték Márki-Zay Péter lehetséges kihívóját. Emlékezetes: a kormánypárti frakcióvezető, Hegedűs Zoltán a hónap elején jelentette be, hogy visszavonul a politikától, és nem indul az őszi önkormányzati választáson. 

"A múlt heti tisztújító ülésen arra jutottunk, hogy végre nyíltan is kimondjuk, amit mindannyian gondolunk, és azt az embert kérjük fel a jelöltségre, aki képes a várost kihúzni a legmélyebb gödörből is, és ismét fejlődő pályára állítani. A javaslatunk egyszerre nevezhető meglepőnek és magától értetődőnek. Megvitattuk a kialakult helyzetet és száz százalékos konszenzus alakult ki abban, hogy Lázár Jánost kérjük fel, vállalja a polgármester-jelöltséget,"

jelentette be a Promenád.hu-nak adott interjúban a Fidesz városi szervezetének elnöke. Havasi Katalin a döntést azzal indokolta, hogy

"a város élére olyan ember kell, akinek vannak elképzelései, tud és akar is a városért dolgozni és képes eredményeket elérni, mert egy városvezető dolga nem az, hogy politizáljon, hanem, hogy építse, fejlessze a városát. Lázár János személye, munkája ebben megkérdőjelezhetetlen. Sokak szerint a város legjobb polgármestere volt, és abban is biztosak lehetünk, hogy az elmúlt évek tapasztalataival felvértezve a korábbiaknál is jobb városvezető lenne."

Hozzátette: az elmúlt hetekben megmérték, és a vásárhelyiek többsége szívesen látná a volt minisztert újra a városházán. Arra a kérdésre, hogy az alapszervezet felkérését hogyan fogadta Lázár, Havasi azt felelte, hogy

"nyitottan. (...) Azonban nem könnyű döntés, így gondolkodási időt kért. Őt ismerve biztosak vagyunk abban, hogy olyan döntést fog hozni, amely a város érdekeit szolgálja."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.