Egy legenda távozik a fideszes politikai élmezőnyből: Hegedűs Zoltán visszavonul

POLITIKA
2019 június 05., 09:02
comments 84

Hegedűs Zoltán,  a hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció vezetője a Facebookon nyílt levélben jelentette be, hogy visszavonul a politikától, és nem indul az őszi önkormányzati választáson.

Tehát egy legenda távozik, Hegedűs volt ugyanis az a fideszes jelölt, aki helyett, miután Márki-Zay Péter fölényesen legyőzte a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, a vereség éjszakáján tartott sajtótájékoztatón inkább a város igazi ura, Lázár János akkori miniszter válaszolt a kérdésekre.

Hegedűs Zoltán és Lázár János Hódmezővásárhelyen sajtótájékoztatót tart 2018. február 25-én, miután kiderült, Márki-Zay Péter nyerte a polgármester-választást.
photo_camera Hegedűs Zoltán és Lázár János Hódmezővásárhelyen sajtótájékoztatót tart 2018. február 25-én, miután kiderült, Márki-Zay Péter nyerte a polgármester-választást. Fotó: Halász Júlia/444

Hegedűs ezúttal fideszestől egész meglepően önkritikusan ír, szerinte a Fidesz is benne van abban, hogy a városban ádáz politikai harc folyik„Mint ismeretes, a választók többsége végül úgy döntött: a kihívómnak, Márki-Zay Péternek ad lehetőséget arra, hogy a néhai Almási polgármester úr által megkezdett munkát folytassa. Abban, hogy ez nem sikerült neki, minden helyi politikusnak felelőssége van. Nemcsak a megbízott polgármesternek és támogatóinak, hanem bizony nekünk, a képviselőtestület többségét adó fideszeseknek is. Ebből pedig mindnyájunknak le kell vonnunk a tanulságokat.”

Azt írja, 2019 nyarára végleg kettészakadt a város, „pedig tudjuk, hogy együtt többre mennénk, mint egymás ellenében”. „Ilyen körülmények között már nem az a legfontosabb kérdés: ki kezdte, inkább az, hogy ki fejezi be a háborúskodást. Én most erre teszek kísérletet” – írta Hegedűs, aki bocsánatot kérve mindenkitől, „akiket az elmúlt évek során akarva vagy akaratlanul megbántott”, bejelentette, hogy visszavonul a politikától, és nem indulok el ősszel.

Azt nem tudni, hogy – ahogy az sokszor lenni szokott a NER-ben – Hegedűs kap-e a tágabban vett Fidesz-holdudvarban más feladatot, vagy tényleg kiszáll-e a politikából, de hamarosan biztosan kiderül majd. Frissítés: elnézést, már jelezték is, hogy mi várható, a Promenád ugyanis márciusban megírta, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter március 1-től Hegedűs Zoltánt a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárának nevezte ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.