A hódmezővásárhelyi Fidesz folyamatosan hisztizik Márki-Zay Péter miatt, de időközi választást nem akarnak

politika
2018 október 11., 09:01
comments 102

A hódmezővásárhelyi Fidesz nem támogatja Márki-Zay Péter független polgármester javaslatát, miszerint oszlassák fel a közgyűlést, és írjanak ki időközi választást – közölte Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője, Márki-Zay Péter legutóbbi kihívója.

Hegedűs Zoltán és Lázár János Hódmezővásárhelyen sajtótájékoztatót tart 2018. február 25-én, miután kiderült, Márki-Zay Péter nyerte a polgármester-választást.
photo_camera Hegedűs Zoltán és Lázár János Hódmezővásárhelyen sajtótájékoztatót tart 2018. február 25-én, miután kiderült, Márki-Zay Péter nyerte a polgármester-választást. Fotó: Halász Júlia/444

Hegedűs elmondta, hogy májusban fölvetődött az időközi választás ötlete, akkor Márki-Zay Péter azt mondta, dolgozni szeretne a városért. De az elmúlt 7 hónapban a Fidesz azt tapasztalta, hogy a polgármester nem a városért dolgozik, hanem a saját országos politikai karrierjét építi.

Márki-Zay korábban azt mondta: „Lázár úr és a város gazdálkodását évekig irányító VÉGH IBOLYA nemcsak a babakötvényesek 800 millióját nem utalta át, de szabálytalanul működésre használt fel 1,9 milliárd pályázatos pénzt, valamint 3 milliárd forint kifizetetlen követelést és milliárdos BM-visszafizetéseket hagyott ránk.”

Hegedűs szerint a polgármester javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen, és az egész éven át tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zay Péternek arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon. Hegedűs Zoltán szerint a polgármester feladata, hogy a városért dolgozzon, fejlessze és üzemeltesse Hódmezővásárhelyt, ezért nem menekülhet el a kampányba.

Havasi Katalin, a Fidesz hódmezővásárhelyi elnöke szerint nagyon sokan csalódtak Márki-Zay Péterben, az emberek úgy érzik, rossz irányba mennek a dolgok Hódmezővásárhelyen. A politikus szerint az időközi választás fél évvel előzné meg az októberi önkormányzati választásokat, egyetlen éven belül két voksolásnak nagyon nagy ára lenne, jelentős költségekkel járna, és az amúgy is rossz közhangulat tovább romlana a városban – mondta Havasi az MTI szerint.

A nyilatkozatokkal kapcsolatban érdemes tudni, hogy Lázár János sajtósa, Göbl Vilmos augusztusban egy Kommunikációs iránymutatás tárgyú levélben arra kérte a helyi fideszes képviselőket, hogy továbbra se nyilatkozzanak a sajtónak, még pozitív témákban sem, mert „sajnos több visszajelzés alapján fennáll a veszélye annak, hogy az olvasók, nézők, hallgatók a pozitív témák alapján úgy érzik, megy, működik a város”, ezt pedig „nem szeretnénk”.

Négy hete Márki-Zay Péter tüntetést szervezett a helyi fideszes média ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.