Lehet, hogy nem eltévedt az Norilszkban feltűnt jegesmedve, hanem illegálisan tartották valahol a város környékén

Kedden írtunk arról a jegesmedvéről, ami az oroszországi Norliszk városának környékén tűnt fel, ahol évtizedek óta nem láttak ilyen állatot.

Az első teóriák szerint a jegesmedve táplálék után kutatva, akár 800 kilométer vándorolt a természetes élőhelyéről, így között ki az iparvárosban. A Siberian Times tudósítása szerint nem biztos, hogy ez a helyzet, a lapban idézet szakértők szerint valószínűbb, hogy a medvét illegálisan tartották fogságban valahol a város környékén, és onnan szökött el, vagy engedték el a közelmúltban.

A lap szerint nőstény medve tűnt fel a városban, de azok nem szoktak nagy távokat vándorolni, és a medve bundája is túlságosan tiszta volt ahhoz képest, hogy 800 kilométert vándorolt volna szárazföldön. Ennél valószínűbb, hogy az állatot még kölyökkorában fogták be, és a prémjéért nevelték, de vagy elszökött, vagy az elengedték, miután tavaly jelentősen szigorították az ilyen állatok illegális tartásáért kiszabható büntetéseket.

A jegesmedvét most a krasnoyarsk-i állatkertbe szállítják megfigyelésre, kritikus állapotban van, mert nagyon sok szemetet és rohadó ételmaradványt evett.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.