Lehet, hogy nem eltévedt az Norilszkban feltűnt jegesmedve, hanem illegálisan tartották valahol a város környékén

2019 június 20., csütörtök 10:48
120

Kedden írtunk arról a jegesmedvéről, ami az oroszországi Norliszk városának környékén tűnt fel, ahol évtizedek óta nem láttak ilyen állatot.

Az első teóriák szerint a jegesmedve táplálék után kutatva, akár 800 kilométer vándorolt a természetes élőhelyéről, így között ki az iparvárosban. A Siberian Times tudósítása szerint nem biztos, hogy ez a helyzet, a lapban idézet szakértők szerint valószínűbb, hogy a medvét illegálisan tartották fogságban valahol a város környékén, és onnan szökött el, vagy engedték el a közelmúltban.

A lap szerint nőstény medve tűnt fel a városban, de azok nem szoktak nagy távokat vándorolni, és a medve bundája is túlságosan tiszta volt ahhoz képest, hogy 800 kilométert vándorolt volna szárazföldön. Ennél valószínűbb, hogy az állatot még kölyökkorában fogták be, és a prémjéért nevelték, de vagy elszökött, vagy az elengedték, miután tavaly jelentősen szigorították az ilyen állatok illegális tartásáért kiszabható büntetéseket.

A jegesmedvét most a krasnoyarsk-i állatkertbe szállítják megfigyelésre, kritikus állapotban van, mert nagyon sok szemetet és rohadó ételmaradványt evett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt