Palkovics szerint azért kell átalakítani az MTA-t, mert 2010 óta egyre jobban marad le az ország az innováció területén

Magyarország lemaradásban van a kutatás-fejlesztésben és innovációban, a legfrissebb uniós rangsor szerint egy helyet rontva mindössze a 23. helyen áll, ezért szükséges a finanszírozási rendszert átalakítani, indokolta az Euronews-nak adott interjúban a Magyar Tudomány Akadémia kutató-hálózatának átalakítását az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László kijelentette:  

"folyamatosan csúszunk vissza 2010 óta, ezen a helyzeten a kormány változtatni akar."

Szerinte csak egy dologtól lehet félelem: attól, hogy

"eddig az Akadémia kutatóintézet-hálózatának az irányítása egy homályos rendszerben történt, nem világos, hogy ki a felelős érte, a köztestület, a titkár, az elnök... Most 13 ember, 13 nemzetközileg elismert szakember személyében látható módon lesz azért felelős, hogy hogyan működik, ennek persze vannak olyan következményei, hogy megkérdezik, mit is csináltatok eddig, mi fog a jövőben történni. Tehát, ha valaki ettől tart, akkor ettől méltán tart, de ez egy pozitív dolog, ez fog a fejlődéshez vezetni."

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.