Palkovics szerint azért kell átalakítani az MTA-t, mert 2010 óta egyre jobban marad le az ország az innováció területén

POLITIKA
2019 június 20., 15:42
comments 183

Magyarország lemaradásban van a kutatás-fejlesztésben és innovációban, a legfrissebb uniós rangsor szerint egy helyet rontva mindössze a 23. helyen áll, ezért szükséges a finanszírozási rendszert átalakítani, indokolta az Euronews-nak adott interjúban a Magyar Tudomány Akadémia kutató-hálózatának átalakítását az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László kijelentette:  

"folyamatosan csúszunk vissza 2010 óta, ezen a helyzeten a kormány változtatni akar."

Szerinte csak egy dologtól lehet félelem: attól, hogy

"eddig az Akadémia kutatóintézet-hálózatának az irányítása egy homályos rendszerben történt, nem világos, hogy ki a felelős érte, a köztestület, a titkár, az elnök... Most 13 ember, 13 nemzetközileg elismert szakember személyében látható módon lesz azért felelős, hogy hogyan működik, ennek persze vannak olyan következményei, hogy megkérdezik, mit is csináltatok eddig, mi fog a jövőben történni. Tehát, ha valaki ettől tart, akkor ettől méltán tart, de ez egy pozitív dolog, ez fog a fejlődéshez vezetni."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt