Tirol lezárja az utakat a német turisták elől

külföld
2019 június 21., 09:07
comments 209

Ausztria tiroli tartománya szigorítja a közlekedési szabályait, és megtiltja a kisebb utak használatát a turisták számára. A szigorítás elsősorban a Bajorországból Olaszországba igyekvő német turistákat fogja érinteni, akik rendszeresen letérnek a kis elkerülőutakra, hogy megússzák az útdíjakat vagy a dugókat.

photo_camera Fotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance/AFP

A gyakorlatban a tiltás úgy fog kinézni, hogy meghatározott időpontban le fogják zárni az autópályakihajtókat Innsbruck közelében. Azért ott, mert a turisták leginkább ott szoktak lehajtani az alternatív útvonalakra. A tiltás minden járműtípusra érvényes lesz, a kihajtókat rendőrök fogják őrizni. A tartományi kormányzó szerint a tiltást kifejezetten a hétvégékre fogják időzíteni, és már most hétvégén érvényben lesz.

A hatóságok arra számítanak, hogy ezzel csökkeni fog a forgalom a kisebb településeken. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt