Tirol lezárja az utakat a német turisták elől

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ausztria tiroli tartománya szigorítja a közlekedési szabályait, és megtiltja a kisebb utak használatát a turisták számára. A szigorítás elsősorban a Bajorországból Olaszországba igyekvő német turistákat fogja érinteni, akik rendszeresen letérnek a kis elkerülőutakra, hogy megússzák az útdíjakat vagy a dugókat.

Fotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance/AFP

A gyakorlatban a tiltás úgy fog kinézni, hogy meghatározott időpontban le fogják zárni az autópályakihajtókat Innsbruck közelében. Azért ott, mert a turisták leginkább ott szoktak lehajtani az alternatív útvonalakra. A tiltás minden járműtípusra érvényes lesz, a kihajtókat rendőrök fogják őrizni. A tartományi kormányzó szerint a tiltást kifejezetten a hétvégékre fogják időzíteni, és már most hétvégén érvényben lesz.

A hatóságok arra számítanak, hogy ezzel csökkeni fog a forgalom a kisebb településeken. (DW)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.