Tirol lezárja az utakat a német turisták elől

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ausztria tiroli tartománya szigorítja a közlekedési szabályait, és megtiltja a kisebb utak használatát a turisták számára. A szigorítás elsősorban a Bajorországból Olaszországba igyekvő német turistákat fogja érinteni, akik rendszeresen letérnek a kis elkerülőutakra, hogy megússzák az útdíjakat vagy a dugókat.

Fotó: MATTHIAS BALK/dpa Picture-Alliance/AFP

A gyakorlatban a tiltás úgy fog kinézni, hogy meghatározott időpontban le fogják zárni az autópályakihajtókat Innsbruck közelében. Azért ott, mert a turisták leginkább ott szoktak lehajtani az alternatív útvonalakra. A tiltás minden járműtípusra érvényes lesz, a kihajtókat rendőrök fogják őrizni. A tartományi kormányzó szerint a tiltást kifejezetten a hétvégékre fogják időzíteni, és már most hétvégén érvényben lesz.

A hatóságok arra számítanak, hogy ezzel csökkeni fog a forgalom a kisebb településeken. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.