A japán vasút egy csigát hibáztat a közlekedési káosz miatt

ÁLLAT
2019 június 22., 09:44
comments 102
Japán vonatok
photo_camera Japán vonatok Fotó: Dwi Anoraganingrum/Geisler-Fotop/Picture-Alliance/AFP

Múlt hónapban áramkimaradás miatt álltak le a vonatok Kjúsú szigetén. 30 járaton 12 ezer utas kényszerült kivárni a hiba kijavítását, amelyet a vizsgálat most közzétett eredménye szerint

egy csiga okozott.

Tetemére abban a magasfeszültségű transzformátorban találták meg, amelybe egy kis lyukon keresztül csúszott be. 

Az eset emlékezetes előzményei között említhetjük, amikor egy menyét leállította a Nagy Hadronütköztetőt 2016-ban, de a csigák között sem a japán áldozat az első: 2011-ben egy londoni csiga és egy közlekedési lámpa találkozása bizonyult végzetesnek mindkét fél számára. (via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.