Reagált a Sztaki a kéjbarlangos lejárató cikkre

belföld
2019 június 22., 09:57

Ahogy arról tegnap mint kiemelkedő teljesítményről beszámoltunk, „Kéj­bar­lang a Ma­gyar Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia ku­ta­tó­in­té­ze­té­ben: Kik tud­ják a tit­kos kódot?” címmel tett közzé cikket a Ripost, amely aztán végigfutott a kormánymédián. Az MTA elleni kormányzati hadjárat közepén megjelent cikk azt állítja egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva, hogy kiválasztott professzorok bonyolítanak alkalmi szexuális együttléteket az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (Sztaki) berendezett „tudományos kéjbarlangban”.

„Lehet, hogy szakterületükre tekintettel műnők is vannak a laborokban?” - teszi fel a kérdést a Ripost.

Erre nyilván meg sem próbáltak bizonyítékot keresni, a kéjbarlang létét pedig az alábbi rövid videó volt hivatott igazolni. Ezen egy tényleg sajátos ízléssel berendezett szoba látható.

link Forrás

Szombat délután sikerült elérni a Sztakit, amelynek közleményéből kiderül, hogy 

a szobát már felszámolták.

„Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött »kéjbarlangként«. A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely” - írja a Sztaki.

„Nemzetközileg elismert kutatóintézetként hiszünk az akadémiai dolgozók etikus és eredményes munkavégzésében, így a szervezeti kultúránkkal ellentétes feltételezést elutasítjuk; az intézet falain belül pedig kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatunk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.