Reagált a Sztaki a kéjbarlangos lejárató cikkre

2019 június 22., szombat 9:57
645

Ahogy arról tegnap mint kiemelkedő teljesítményről beszámoltunk, „Kéj­bar­lang a Ma­gyar Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia ku­ta­tó­in­té­ze­té­ben: Kik tud­ják a tit­kos kódot?” címmel tett közzé cikket a Ripost, amely aztán végigfutott a kormánymédián. Az MTA elleni kormányzati hadjárat közepén megjelent cikk azt állítja egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva, hogy kiválasztott professzorok bonyolítanak alkalmi szexuális együttléteket az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (Sztaki) berendezett „tudományos kéjbarlangban”.

„Lehet, hogy szakterületükre tekintettel műnők is vannak a laborokban?” - teszi fel a kérdést a Ripost.

Erre nyilván meg sem próbáltak bizonyítékot keresni, a kéjbarlang létét pedig az alábbi rövid videó volt hivatott igazolni. Ezen egy tényleg sajátos ízléssel berendezett szoba látható.

Szombat délután sikerült elérni a Sztakit, amelynek közleményéből kiderül, hogy 

a szobát már felszámolták.

„Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött »kéjbarlangként«. A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely” - írja a Sztaki.

„Nemzetközileg elismert kutatóintézetként hiszünk az akadémiai dolgozók etikus és eredményes munkavégzésében, így a szervezeti kultúránkkal ellentétes feltételezést elutasítjuk; az intézet falain belül pedig kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatunk.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt