Reagált a Sztaki a kéjbarlangos lejárató cikkre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ahogy arról tegnap mint kiemelkedő teljesítményről beszámoltunk, „Kéj­bar­lang a Ma­gyar Tu­do­má­nyos Aka­dé­mia ku­ta­tó­in­té­ze­té­ben: Kik tud­ják a tit­kos kódot?” címmel tett közzé cikket a Ripost, amely aztán végigfutott a kormánymédián. Az MTA elleni kormányzati hadjárat közepén megjelent cikk azt állítja egy meg nem nevezett informátorra hivatkozva, hogy kiválasztott professzorok bonyolítanak alkalmi szexuális együttléteket az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (Sztaki) berendezett „tudományos kéjbarlangban”.

„Lehet, hogy szakterületükre tekintettel műnők is vannak a laborokban?” - teszi fel a kérdést a Ripost.

Erre nyilván meg sem próbáltak bizonyítékot keresni, a kéjbarlang létét pedig az alábbi rövid videó volt hivatott igazolni. Ezen egy tényleg sajátos ízléssel berendezett szoba látható.

Szombat délután sikerült elérni a Sztakit, amelynek közleményéből kiderül, hogy 

a szobát már felszámolták.

„Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött »kéjbarlangként«. A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely” - írja a Sztaki.

„Nemzetközileg elismert kutatóintézetként hiszünk az akadémiai dolgozók etikus és eredményes munkavégzésében, így a szervezeti kultúránkkal ellentétes feltételezést elutasítjuk; az intézet falain belül pedig kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatunk.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.