Babis azt mondja, egyáltalán nem követte az ellene rendezett 250 ezres tüntetést

Fotó: MICHAL CIZEK/AFP

Egyáltalán nem követte a vasárnapi tüntetést, a lemondás lehetősége pedig fel sem merült, mert nem csinált semmi illegálisat.

Így reagált Andrej Babis cseh miniszterelnök arra, hogy vasárnap a rendszerváltás óta legnagyobb tüntetést tartották Prágában, a szervezők szerint 250 ezer résztvevővel - éppen ellene, korrupciós ügye miatt. Babis a Lidové Noviny cseh lapnak nyilatkozott, amit az Azonnali szemlézett

Babis szerint vasárnap rengeteg támogató SMS-t és e-mailt kapott, úgy érezte, mintha választást nyerne, senki nem viszonyult hozzá ellenségesen. Szerinte a tüntetés pártján álló aktivista-újságírók terjesztenek hamis információkat, egyébként pedig a tüntetések azt mutatják, hogy mindenki elmondhatja a véleményét.

Babist azzal vádolják, hogy visszaélt a uniós támogatásokkal, és összeférhetetlenség van politikai, valamint vállalkozói szerepvállalása között .

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.