Az egész országra figyelmeztetést adtak ki szerdára a hőség miatt

időjárás
2019 június 25., 14:34
comments 101

A hőség miatt szerdára már az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, Pest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy az UV-B-sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul, de az északi völgyekben néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 35 fok között várható.

Európában a héten szokatlanul forró hőhullám tombol, de az előrejelzések szerint a legsúlyosabb meleget Magyarország megússza, Franciaországban és Németországban várnak 40 fok feletti hőmérsékletet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.