Rendőrök vezették ki Budaházy Eddát a Pride egyik rendezvényéről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tiltakozók próbálták megzavarni a Budapest Pride egyik rendezvényét, az 1969-es Stonewall lázadásra, a melegjogi mozgalom egyik fordulópontjára emlékező eseményt az Auróra közösségi házban. Két csoport is megjelent, az egyiket Budaházy Edda, a militáns szélsőjobboldali Budaházy György testvére vezette. Ők arra hivatkoztak, hogy előzetesen regisztráltak, és csupán vitatkozni szeretnének.

Fotó: olvasónk

De miután azt nem voltak hajlandók elárulni, hogy regisztrációkor valós adatokat adtak-e meg, a rendezők a házirendre hivatkozva megtagadták a bejutásukat, majd rendőri segítséget kértek eltávolításukhoz.

A jelenet nem volt mentes a komikumtól. Intézkedni ugyanis egy kutyás járőr érkezett, akik az intézkedés idejére a kutyáikat az autójukban hagyták. Erre tekintettel megkérték a rendzavarókat, hogy fáradjanak ki az épület elé, hogy a kutyák ne legyenek bezárva a kocsiba a hőségben. Amire az egyik rendzavaró felháborodott, hogy miért uszítanak rájuk kutyákat . "Itt van a kutya és magára eresztettem?" - kérdezett vissza erre a rendőr, majd szép lassan is megismételte, hogy a kutyák a kocsiba vannak bezárva, épp ezért kéne kimenni, hogy legalább a légkondit bekapcsolhassa az állatoknak. A rendzavaró ezután egy kicsit még derpegett azon, hogy mégse kéne kutyákkal fenyegetőzni.

Végül csak sikerült kitessékelni őket.  Mire ez megtörtént, kiderült, hogy egy másik csoport is meg kívánja zavarni a rendezvényt. Egyikük, aki a Mérce.hu beszámolója szerint magát a téma szakértőjének nevezte, azt mondta, hogy ő csak segíteni akar a résztvevőkön. Ez a csoport a rendezvény elején felállva akadályozta a program elindulását, hogy saját mondandójukat hajtogassa. Végül őket is elvezették. A kutyák amúgy ebben a beszélgetésben is szóba kerültek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.