Rendőrök vezették ki Budaházy Eddát a Pride egyik rendezvényéről

POLITIKA
2019 június 25., 08:59
comments 545

Tiltakozók próbálták megzavarni a Budapest Pride egyik rendezvényét, az 1969-es Stonewall lázadásra, a melegjogi mozgalom egyik fordulópontjára emlékező eseményt az Auróra közösségi házban. Két csoport is megjelent, az egyiket Budaházy Edda, a militáns szélsőjobboldali Budaházy György testvére vezette. Ők arra hivatkoztak, hogy előzetesen regisztráltak, és csupán vitatkozni szeretnének.

photo_camera Fotó: olvasónk

De miután azt nem voltak hajlandók elárulni, hogy regisztrációkor valós adatokat adtak-e meg, a rendezők a házirendre hivatkozva megtagadták a bejutásukat, majd rendőri segítséget kértek eltávolításukhoz.

link Forrás

A jelenet nem volt mentes a komikumtól. Intézkedni ugyanis egy kutyás járőr érkezett, akik az intézkedés idejére a kutyáikat az autójukban hagyták. Erre tekintettel megkérték a rendzavarókat, hogy fáradjanak ki az épület elé, hogy a kutyák ne legyenek bezárva a kocsiba a hőségben. Amire az egyik rendzavaró felháborodott, hogy miért uszítanak rájuk kutyákat . "Itt van a kutya és magára eresztettem?" - kérdezett vissza erre a rendőr, majd szép lassan is megismételte, hogy a kutyák a kocsiba vannak bezárva, épp ezért kéne kimenni, hogy legalább a légkondit bekapcsolhassa az állatoknak. A rendzavaró ezután egy kicsit még derpegett azon, hogy mégse kéne kutyákkal fenyegetőzni.

link Forrás

Végül csak sikerült kitessékelni őket.  Mire ez megtörtént, kiderült, hogy egy másik csoport is meg kívánja zavarni a rendezvényt. Egyikük, aki a Mérce.hu beszámolója szerint magát a téma szakértőjének nevezte, azt mondta, hogy ő csak segíteni akar a résztvevőkön. Ez a csoport a rendezvény elején felállva akadályozta a program elindulását, hogy saját mondandójukat hajtogassa. Végül őket is elvezették. A kutyák amúgy ebben a beszélgetésben is szóba kerültek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.