Több száz iskolát kellett bezárni Malajziában a légszennyezettség miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több mint 400 iskolát zártak be keddig a malahziai Johor tartományban, miután 75 diáknál jelentkeztek hányásos, nehéz légzéses tünetek. Az iskolák a Pasir Gudang nevű ipari övezetben találhatók, ahol a hatóságok most a légszennyezettséget vizsgálják.

Mentés a március szennyezés idejénFotó: MUHAMMAD SYUKRI/AFP

Ugyanezen a környéken négyezer ember betegedett meg márciusban, miután vegyi hulladékot engedtek illegálisan a Kim Kim folyóba. Akkor 111 iskolát kellett bezárni. A helyi katasztrófavédelem 15 különféle vegyületet azonosított a vízben, köztük volt a különösen mérgező kénsav is. Az eset miatt három ember ellen emeltek vádat. Ugyanakkor a hatóságok szerint a két incidensnek nincs köze egymáshoz. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.