Több száz iskolát kellett bezárni Malajziában a légszennyezettség miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több mint 400 iskolát zártak be keddig a malahziai Johor tartományban, miután 75 diáknál jelentkeztek hányásos, nehéz légzéses tünetek. Az iskolák a Pasir Gudang nevű ipari övezetben találhatók, ahol a hatóságok most a légszennyezettséget vizsgálják.

Mentés a március szennyezés idejénFotó: MUHAMMAD SYUKRI/AFP

Ugyanezen a környéken négyezer ember betegedett meg márciusban, miután vegyi hulladékot engedtek illegálisan a Kim Kim folyóba. Akkor 111 iskolát kellett bezárni. A helyi katasztrófavédelem 15 különféle vegyületet azonosított a vízben, köztük volt a különösen mérgező kénsav is. Az eset miatt három ember ellen emeltek vádat. Ugyanakkor a hatóságok szerint a két incidensnek nincs köze egymáshoz. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.