Több száz iskolát kellett bezárni Malajziában a légszennyezettség miatt

Több mint 400 iskolát zártak be keddig a malahziai Johor tartományban, miután 75 diáknál jelentkeztek hányásos, nehéz légzéses tünetek. Az iskolák a Pasir Gudang nevű ipari övezetben találhatók, ahol a hatóságok most a légszennyezettséget vizsgálják.

Mentés a március szennyezés idejénFotó: MUHAMMAD SYUKRI/AFP

Ugyanezen a környéken négyezer ember betegedett meg márciusban, miután vegyi hulladékot engedtek illegálisan a Kim Kim folyóba. Akkor 111 iskolát kellett bezárni. A helyi katasztrófavédelem 15 különféle vegyületet azonosított a vízben, köztük volt a különösen mérgező kénsav is. Az eset miatt három ember ellen emeltek vádat. Ugyanakkor a hatóságok szerint a két incidensnek nincs köze egymáshoz. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.