A '89-es Orbán Viktor hangja zeng a VOLT Fesztivál nagyszínpadán

ÉLET
2019 június 26., 20:01
comments 559

Amíg épp nincs koncert, a szerdán indult VOLT Fesztivál nagyszínpadán 7-8 percenként letolják a kormány hivatalos kis videóját 1989-ről, ami a rendszerváltás harminc évét, illetve Orbán Viktor történelmi szerepét hivatott ünnepelni és megtisztelni. 

Ahogy a fenti videó mutatja, mindez egy prémiumkategóriásnak számító zenei fesztivál nagyszínpadi kihangosításában elég grandiózusnak mondható hatást kelt, főleg a napközi hőségben, amikor a gyanútlan fiatalok épp az előző esti megrázkódtatásokat igyekszenek kiheverni. 

Itt van mindez az ismert, a 444-en is részletesen kielemzett stúdióverzióban: 

link Forrás

A VOLT Fesztivál szervezői azt közölték a felvételt közlő Index megkeresésére, hogy „megállapodásuk van a Terror Házával, a 30 évvel ezelőtti eseményekre”, és a különböző filmek, bejátszások „az óriáskivetítőn rotációban mennek, ugyanolyan sűrűséggel”, amiből nem lóg ki a rendszerváltás évfordulójáról szóló bejátszás sem.

Ez az a kampány, amiben az 1989-re emlékező állami üzenet mára tényleg odáig jutott, hogy a megszervezésével megbízott Schmidt Mária nagyon bírja Orbán Viktort.

Az Index egy másik szerdai riportjából kiderül továbbá, hogy az emlékéve alkalmából a fesztiválon kialakítottak egy Liget nevű pihenőhelyet, ahol kettéfűrészelt Trabantokban üldögélve élhetik át a mai fiatalok, milyen is lehetett a klasszik késői '80-as évek, és ahol látványosan kiemelt Orbán Viktor idézetek segítenek átadni a hamisítatlan 1989-életérzést - alighanem hasonló hangulatban, mint ahogy azt Schmidt szórakoztatóan történelmet hajlító utcai rendszerváltás-kiállítása teszi a Terror Háza előtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.