Az összes hivatalban lévő kerületi polgármesterét elindítja ősszel a Fidesz

Döntött a Fidesz budapesti választmánya az őszi önkormányzati választás kerületi polgármester-jelöltjeiről, eszerint minden hivatalban lévő kerületi polgármester elindul az őszi önkormányzati választásokon, ezen felül a XIII. kerületben Bagdy Gábor, a XIV. kerületben Rozgonyi Zoltán, a XV. kerületben Pintér Gábor, a XIX. kerületben Dódity Gabriella lesz a kormánypártok jelöltje. A XX. és a XXIII. kerületben később lesz döntés a jelöltekről.

Érdekes adat, hogy bár a Fidesz és a Fidelitas nagy erőkkel kampányol Karácsony Gergely ellen, amiért ő zuglói polgármesterként csak tartózkodott a kerület számára kedvezőtlen parkolási előterjesztés megszavazásakor, Rozgonyi Zoltán, akit most elindít Zuglóban a párt, nemhogy tartózkodott volna, hanem igennel szavazott. (Erről is szól a 444 budapesti parkolási mutyit feltáró filmje.)

A Fidesz fővárosi választmánya egyébként ismét Kocsis Mátét választotta a párt budapesti elnökévé, az elnökség tagjai pedig Hassay Zsófia, Láng Zsolt, Fónagy János, Kucsák László, Kovács Péter és Szentgyörgyvölgyi Péter lesznek a következő két évben.