A feleségét fenyegető férfit eltiltotta a fegyvertartástól a bíróság, majd mikor a nő le akarta adni a fegyvereket a rendőrségen, őt tartóztatták le fegyveres rablás miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Joseph Irby június 14-én kezdte el autóval követni válófélben lévő feleségét Floridában. Többször is nekiment a felesége kocsijának, akit igyekezett leszorítani az útról. A nő feljelentést tett, és a bíróságon azt mondta, hogy félti az életét a férfitól, aki szerinte mentálisan sincs rendben. A bíróság a meghallgatás után eltiltotta a férfit a fegyverviseléstől.

Ezután a nő elment a férfi a lakásához, összegyűjtötte a fegyvereit, és elvitte őket a rendőségre, hogy leadja őket, mivel azt gondolta, hogy a válófélben lévő férje ezt a bíró utasítása ellenére sem fogja megtenni.

A rendőrségen viszont, miután elmondta, hogy pontosan mi történt, a nőt tartóztatták le, és most fegyveres rablással vádolják, mert a hatóság szerint nem volt joga bemenni a lakásba, ahol most a férfi él, és onnan elvinni a fegyvereket.

A nő öt napig volt rács mögött, azóta óvadék ellenében kiengedték, és most azt várja, hogy az ügyészek tényleg vádat emelnek-e ellene. Az ügyben több politikus és jogi szakértő is megszólalt, akik abszurdnak nevezték a rendőrség eljárását. (NYT)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.