A feleségét fenyegető férfit eltiltotta a fegyvertartástól a bíróság, majd mikor a nő le akarta adni a fegyvereket a rendőrségen, őt tartóztatták le fegyveres rablás miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Joseph Irby június 14-én kezdte el autóval követni válófélben lévő feleségét Floridában. Többször is nekiment a felesége kocsijának, akit igyekezett leszorítani az útról. A nő feljelentést tett, és a bíróságon azt mondta, hogy félti az életét a férfitól, aki szerinte mentálisan sincs rendben. A bíróság a meghallgatás után eltiltotta a férfit a fegyverviseléstől.

Ezután a nő elment a férfi a lakásához, összegyűjtötte a fegyvereit, és elvitte őket a rendőségre, hogy leadja őket, mivel azt gondolta, hogy a válófélben lévő férje ezt a bíró utasítása ellenére sem fogja megtenni.

A rendőrségen viszont, miután elmondta, hogy pontosan mi történt, a nőt tartóztatták le, és most fegyveres rablással vádolják, mert a hatóság szerint nem volt joga bemenni a lakásba, ahol most a férfi él, és onnan elvinni a fegyvereket.

A nő öt napig volt rács mögött, azóta óvadék ellenében kiengedték, és most azt várja, hogy az ügyészek tényleg vádat emelnek-e ellene. Az ügyben több politikus és jogi szakértő is megszólalt, akik abszurdnak nevezték a rendőrség eljárását. (NYT)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.