A feleségét fenyegető férfit eltiltotta a fegyvertartástól a bíróság, majd mikor a nő le akarta adni a fegyvereket a rendőrségen, őt tartóztatták le fegyveres rablás miatt

Joseph Irby június 14-én kezdte el autóval követni válófélben lévő feleségét Floridában. Többször is nekiment a felesége kocsijának, akit igyekezett leszorítani az útról. A nő feljelentést tett, és a bíróságon azt mondta, hogy félti az életét a férfitól, aki szerinte mentálisan sincs rendben. A bíróság a meghallgatás után eltiltotta a férfit a fegyverviseléstől.

Ezután a nő elment a férfi a lakásához, összegyűjtötte a fegyvereit, és elvitte őket a rendőségre, hogy leadja őket, mivel azt gondolta, hogy a válófélben lévő férje ezt a bíró utasítása ellenére sem fogja megtenni.

A rendőrségen viszont, miután elmondta, hogy pontosan mi történt, a nőt tartóztatták le, és most fegyveres rablással vádolják, mert a hatóság szerint nem volt joga bemenni a lakásba, ahol most a férfi él, és onnan elvinni a fegyvereket.

A nő öt napig volt rács mögött, azóta óvadék ellenében kiengedték, és most azt várja, hogy az ügyészek tényleg vádat emelnek-e ellene. Az ügyben több politikus és jogi szakértő is megszólalt, akik abszurdnak nevezték a rendőrség eljárását. (NYT)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.