A feleségét fenyegető férfit eltiltotta a fegyvertartástól a bíróság, majd mikor a nő le akarta adni a fegyvereket a rendőrségen, őt tartóztatták le fegyveres rablás miatt

Joseph Irby június 14-én kezdte el autóval követni válófélben lévő feleségét Floridában. Többször is nekiment a felesége kocsijának, akit igyekezett leszorítani az útról. A nő feljelentést tett, és a bíróságon azt mondta, hogy félti az életét a férfitól, aki szerinte mentálisan sincs rendben. A bíróság a meghallgatás után eltiltotta a férfit a fegyverviseléstől.

Ezután a nő elment a férfi a lakásához, összegyűjtötte a fegyvereit, és elvitte őket a rendőségre, hogy leadja őket, mivel azt gondolta, hogy a válófélben lévő férje ezt a bíró utasítása ellenére sem fogja megtenni.

A rendőrségen viszont, miután elmondta, hogy pontosan mi történt, a nőt tartóztatták le, és most fegyveres rablással vádolják, mert a hatóság szerint nem volt joga bemenni a lakásba, ahol most a férfi él, és onnan elvinni a fegyvereket.

A nő öt napig volt rács mögött, azóta óvadék ellenében kiengedték, és most azt várja, hogy az ügyészek tényleg vádat emelnek-e ellene. Az ügyben több politikus és jogi szakértő is megszólalt, akik abszurdnak nevezték a rendőrség eljárását. (NYT)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.