Láttad már a legmagasabb magyar embert, akiért tényleg megvesznek az internetezők?

sport
2019 június 27., 05:23

Nagyobb cikkben mutatta be a Nemzeti Sport a 18 éves, aradi születésű Bobróczky Róbert kosárlabdázót.

A 18 éves fiú nyolcévesen már 3 centivel túlnőtte a 185 centi magas édesanyját, 12 évesen és 218 centisen már tudott zsákolni, miközben ekkora túlnőtte 217 centis, egykori kosaras édesapját, a volt román válogatott Bobróczky Zsigmondot.

link Forrás

Róbert Aradon kezdett kosarazni, majd egy olasz amatőrcsapathoz került, hogy 2016 óta egy amerikai kosárakadémián tanuljon. Az álma az NBA. Ha sikerül neki és addig nem nő tovább, akkor holtversenyben lehet a valaha volt legmagasabb NBA-játékos. Érdekesség, hogy az egyik 231 centis elődje a szintén Románia területén született Georghe Muresan.

link Forrás

Bobróczky népszerű figura lett az amerikai médiában, így a könnyebb kiejthetőség kedvéért már meg is kapta a Rob Bob becenevet.

A Nemzeti Sport cikke kiemeli, hogy sokat vizsgálták Bobróczky Róbertet és eszerint nincs semmiféle betegsége vagy hormonális problémája, egyszerűen ekkorára nőtt.

Bobróczkyról 2016-ban írtunk először, akkor 230 centis volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.