Ritka összhang: Egy oldalon volt a védelem és az ügyészség Gruevszki tárgyalásán, senki sem szerette volna, ha kiadják a volt miniszterelnököt hazájának

Ritka összhang volt ma a Fővárosi Törvényszéken Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök kiadatási tárgyalásán. A politikust hazájában két év börtönre ítélték jogerősen korrupció miatt, és több ügyben is eljárás folyik ellene. Gruevszkit magyar diplomaták szöktették Budapestre tavaly novemberben, és nem sokkal később menekültstátuszt kapott.

Észak-Macedónia kérte Magyarországtól a volt miniszterelnökük kiadatását, de ezt ma megtagadta a bíróság, mondván, hogy a kiadatás feltételei nem állnak fenn.

Most kiderült, hogy parázs vita biztosan nem volt a tárgyalóteremben, ugyanis a férfi ügyvédei és az ügyészség is ugyanazt az álláspontot képviselte: Gruevszkit nem lehet kiadni.

Miután a bíróság zárt tárgyalást rendelt el, nem volt világos, hogy az ügyészség milyen indítvánnyal érkezett, erre kérdezett rá a HVG, az ügyészség pedig azt válaszolta nekik, hogy

az indítvány arra irányult, hogy a bíróság állapítsa meg, a kiadatás feltételei nem állnak fenn.

Az ügyészség szerint, és ezt az álláspontot a bíróság is osztotta, miután Gruevszki menedékjogát elismerte Magyarország, nem adható ki annak az államnak, ahonnan elmenekült.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.