Blikk: A gyámügy elvitte a két fiút az anyától, akinek a lánya meghalt a MOM-tűzben

belföld
2019 június 28., 11:44
Helyszínelõk dolgoznak a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol kigyulladt egy használaton kívüli faház
photo_camera Helyszínelõk dolgoznak a Csörsz utcában, a MOM Sport Uszoda és Sportközpont tetején, ahol kigyulladt egy használaton kívüli faház Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

Két fiát is elvitte a gyámügy - mondta a Blikknek az anya, akinek nyolcéves lánya hétfőn meghalt a MOM Sportközpontnál történt bódétűzben.

A tűzeset előtt az áldozat és két testvére a közeli parkban játszott. Amikor édesanyjuk beugrott egy közeli boltba vásárolni (későbbi nyilatkozata szerint dolgozni), a két testvér átment a sportközponthoz.

A 11 éves fiú és a nyolcéves kislány felment az épület lezárt tetejére, majd az ablakon át bemásztak a használaton kívüli faházba, ahol a rendőrség szerint ők maguk okoztak tüzet. A gyerekek megpróbáltak menekülni a gyorsan terjedő tűz elől, de a kislány az építményben rekedt. A tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki, nem sikerült újraéleszteniük.

Később kiderült, három éve a család Budakeszin lévő háza is leégett, akkor szinte mindenüket elveszítették.

Az anya a Blikknek most azt mondta, a gyerekeknek öt percük volt összepakolni a dolgaikat, mielőtt elvitték őket. Az anya állítésa szerint ezután a polgármesterhez sietett.