Börtönbüntetést kért az ügyész Hunvald Györgyre

bűnügy
2019 június 28., 16:14
comments 48

Több mint tíz évvel az elkövetés, és három évvel a perújítási kérelem benyújtása után, ősszel ítélet várható Hunvald György ügyében. Igaz, nem jogerős, csak elsőfok. A nyári szünetre vádbeszéddel ment az eljárás, az ügyész 

három év körüli letöltendő börtönt indítványozott. 

Erzsébetváros volt szocialista polgármesterét 45 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel vádolják. Hunvald a vád szerint színlelt szerződéseket kötött barátaival, amik után nem történt teljesítés, tényleges munkavégzés. De az ügyész szerint

milliós kára származott a kerületnek abból is, hogy a polgármester korlátlan telefonhasználatot biztosított elődje, Szabó Zoltán számára.

Hunvald György két és fél évet már volt előzetes letartóztatásban, eddig jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztést kapott. Ha ősszel elítélik, és nem fellebbez, akkor másfél évre kellene bevonulnia. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.