Börtönbüntetést kért az ügyész Hunvald Györgyre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több mint tíz évvel az elkövetés, és három évvel a perújítási kérelem benyújtása után, ősszel ítélet várható Hunvald György ügyében. Igaz, nem jogerős, csak elsőfok. A nyári szünetre vádbeszéddel ment az eljárás, az ügyész 

három év körüli letöltendő börtönt indítványozott. 

Erzsébetváros volt szocialista polgármesterét 45 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel vádolják. Hunvald a vád szerint színlelt szerződéseket kötött barátaival, amik után nem történt teljesítés, tényleges munkavégzés. De az ügyész szerint

milliós kára származott a kerületnek abból is, hogy a polgármester korlátlan telefonhasználatot biztosított elődje, Szabó Zoltán számára.

Hunvald György két és fél évet már volt előzetes letartóztatásban, eddig jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztést kapott. Ha ősszel elítélik, és nem fellebbez, akkor másfél évre kellene bevonulnia. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.