Börtönbüntetést kért az ügyész Hunvald Györgyre

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több mint tíz évvel az elkövetés, és három évvel a perújítási kérelem benyújtása után, ősszel ítélet várható Hunvald György ügyében. Igaz, nem jogerős, csak elsőfok. A nyári szünetre vádbeszéddel ment az eljárás, az ügyész 

három év körüli letöltendő börtönt indítványozott. 

Erzsébetváros volt szocialista polgármesterét 45 millió forint kárt okozó hűtlen kezeléssel vádolják. Hunvald a vád szerint színlelt szerződéseket kötött barátaival, amik után nem történt teljesítés, tényleges munkavégzés. De az ügyész szerint

milliós kára származott a kerületnek abból is, hogy a polgármester korlátlan telefonhasználatot biztosított elődje, Szabó Zoltán számára.

Hunvald György két és fél évet már volt előzetes letartóztatásban, eddig jogerősen egy év letöltendő szabadságvesztést kapott. Ha ősszel elítélik, és nem fellebbez, akkor másfél évre kellene bevonulnia. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.