Elszólta magát a kormány: az elmúlt egy évben nem vizsgálták a CEU működését

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Oktatási Hivatal saját munkaterv szerint vizsgálja a felsőoktatási intézményeket, a CEU esetében ilyenre

az elmúlt egy évben nem került sor,

válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a független Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő kérdésére pénteken. Gulyás Gergely állítása alapján csak lózung volt a kormány áprilisi ígérete. Miután Manred Weber budapesti látogatásán bejelentette, hogy a müncheni egyetem és a BMW beszállhatnak a CEU fenntartásába, Orbán Balázs államtitkár kijelentette:

„a Kormány Bajorország részvételét olyan bizalomerősítő lépésnek tekinti, amelynek nyomán kész megvizsgálni az Egyesült Államokban, Németországban és Magyarországon egyaránt elismert diplomák kiadásának lehetőségét.”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.