Jávor Benedek szerint Áder Jánost nem lehet megkülönböztetni Németh Szilárdtól

klímaváltozás
2019 június 28., 17:57
comments 208

Áder János államfő reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, miért nem gond, hogy Orbán Viktor megvétózta a 2050-es klímasemlegességet célzó uniós megállapodást. A köztársasági elnök szerint először a 2030-as célok teljesítését kellene megnézni, ebben pedig Magyarország jól áll.

Jávor Benedek eddigi EP-képviselő a Facebookon Áder Jánosnak azt írta: „Értem én, hogy ez a környezetvédelem viszonylag ártalmatlan területnek tűnt annak idején arra, hogy elbábozza, hogy csinál valamit a kormány gyalázatos törvényeinek aláírásán túl. Csakhogy közben a helyzet kicsit komolyabbra fordult, és a klímaváltozás a csendes parkolópálya helyett az egyik legégetőbb politikai témává vált világszerte.”

photo_camera Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Jávor szerint Áder nem nagyon fogja tudni eljátszani a felelősségteljes, „zöld” elnököt, miközben semmiben nem ütközik a kormánnyal, mert a klímakatasztrófa elleni fellépés és a magyar kormány kiszolgálása mára vagy-vagy kérdéssé vált. (Arról, hogy Áder János milyen sikerrel próbálja képviselni a klímapolitikát a kormány intézkedéseivel szemben, korábban itt írtunk.)

„De amíg új területet talál, ahol békésen elmolyolgathat anélkül, hogy véleményt kellene mondania a kormányról (javaslom esetleg a nemzetközi hímzőkörök felkarolását), addig is jó lenne egy picit jobban felkészülni, mielőtt a nyilvánosság előtt a szájára veszi a klímaváltozás ügyét” – írta Jávor, aki a kormányra utalva így zárta az államfőnek címzett levelét:

„Megváltozni nem fognak, de legalább ön abbahagyhatná ezt a zöld idétlenkedést. A valóságban önt nem lehet megkülönböztetni Németh Szilárdtól. Talán annyiban, hogy pacal helyett halászlét főz. A többi egységes, tömbszerű sötétség.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.