„Ne avatkozzanak be a választásunkba” - viccelődött Trump Putyinnal az egész világ előtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Közösen állt ki újságírók elé Vlagyimir Putyin és Donald Trump, amikor az amerikai elnök megkapta a kérdést: megmondja-e Ororszországnak, hogy ne avatkozzanak be a 2020-as elnökválasztásba?

„Persze, hogy megmondom. Ne avatkozzanak be a választásba” - mondta el kétszer is a mellette ülő Putyinnak, aki mosolyogva fogadta a felvetést.

Mindez Oszakában volt, ahol épp G20-csúcsot tartanak, és ha már Trump és Putyin is ott vannak, egy személyes találkozót is megejtenek - először a tavaly júliusi, Helsinkiben rendezett találkozó óta.

Trump szerint megtiszteltetés Putyinnal találkozni, és sok megbeszélnivalójuk van kereskedelem, és fegyverleszerelés ügyében is. "Eddig is nagyszerű találkozóink voltak, és további nagyon pozitív dolgok is következnek majd a kapcsolatunkból" - mondta Trump.

A 2016-os elnökválasztásba való orosz beavatkozást hosszan vizsgálta a Robert Mueller különleges ügyész és csapata. Végül arra jutottak, Oroszország valóban megpróbált beavatkozni, többfrontos, szisztematikus támadást indított, hogy az egyik jelöltet (Hillary Clintont) hátrányos helyzetbe hozzák, de arra nincs bizonyíték, hogy Trump összejátszott volna velük.

Putyin a találkozóra való indulása előtt adott interjút a Financial Timesnak, ebben többek között arról beszélt, hogy a liberalizmus mára elavulttá vált, üdvözölte a populizmus erősödését és azt mondta, az olyan elképzelések, mint a multikulturalizmus, többé nem fenntarthatóak. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.