Sírnak a magyar Roma-szurkolók: a Milan visszalépése miatt nem lesz Debrecen-Roma

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Rengeteg magyar Roma-szurkoló álmait törte össze a Milan focicsapata. 

Az UEFA pénzügyi fair play-szabályainak megsértése miatt gyors egymásutánban kétszer is lebukó észak-olasz klub ugyanis annyira megijedt a komolyabb eltiltás lehetőségétől, hogy a friss hírek szerint “vádalkut” kötött az európai fociszövetséggel, aminek az a legfontosabb és azonnali következménye, hogy nem indulnak el a most kezdődő Európa Liga-sorozaton. Emiatt minden bizonnyal a Torino veszi át a helyüket az EL-ben, így ha a Debrecen sikerrel veszi az első kanyart, utána velük és nem a Romával fog játszani. (Ugyanis az érintettek eggyel előreugranak: a Milan helyén a Roma kezd egyből a kupa csoportkörében, míg a Roma helyett a Torino játszhat a selejtezőben.)

A probléma gyökere az, hogy az UEFA tavaly nyáron a feltárt pénzügyi szabálytalanságok miatt 2 idényre kizárta a Milant az európai kupaindulásból, ám a klub sikeresen megfellebbezte a döntést a Cas nevű nemzetközi sportdöntőbíróságon. A Milan azzal érvelt, hogy a korábbi kínai tulajdonos helyére azon a nyáron megérkező amerikai Elliott Management Corporation majd rendbeteszi a pénzügyeiket. A Cas úgy döntött, hogy a klubnak 2021. júniusáig egyensúlyba kell hoznia a költségvetését, különben egy idényre kizárják az európai kupákból. 

Csakhogy az UEFA idén áprilisban úgy találta, hogy Milan megint megsértette a pénzügyi fair play szabályait, ami már azzal járt volna, hogy a klubot két évre zárják ki. Ettől megijedve tárgyalóasztalhoz ültek, aminek most lett meg az eredménye. A mostani megállapodás szerint az egyéves időszak alatt kell megoldást találniuk a könyvelésük kiegyenesítésére.

Ez azonban nem vigasztalja a magyar Roma-drukkereket.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.