Sírnak a magyar Roma-szurkolók: a Milan visszalépése miatt nem lesz Debrecen-Roma

Rengeteg magyar Roma-szurkoló álmait törte össze a Milan focicsapata. 

Az UEFA pénzügyi fair play-szabályainak megsértése miatt gyors egymásutánban kétszer is lebukó észak-olasz klub ugyanis annyira megijedt a komolyabb eltiltás lehetőségétől, hogy a friss hírek szerint “vádalkut” kötött az európai fociszövetséggel, aminek az a legfontosabb és azonnali következménye, hogy nem indulnak el a most kezdődő Európa Liga-sorozaton. Emiatt minden bizonnyal a Torino veszi át a helyüket az EL-ben, így ha a Debrecen sikerrel veszi az első kanyart, utána velük és nem a Romával fog játszani. (Ugyanis az érintettek eggyel előreugranak: a Milan helyén a Roma kezd egyből a kupa csoportkörében, míg a Roma helyett a Torino játszhat a selejtezőben.)

A probléma gyökere az, hogy az UEFA tavaly nyáron a feltárt pénzügyi szabálytalanságok miatt 2 idényre kizárta a Milant az európai kupaindulásból, ám a klub sikeresen megfellebbezte a döntést a Cas nevű nemzetközi sportdöntőbíróságon. A Milan azzal érvelt, hogy a korábbi kínai tulajdonos helyére azon a nyáron megérkező amerikai Elliott Management Corporation majd rendbeteszi a pénzügyeiket. A Cas úgy döntött, hogy a klubnak 2021. júniusáig egyensúlyba kell hoznia a költségvetését, különben egy idényre kizárják az európai kupákból. 

Csakhogy az UEFA idén áprilisban úgy találta, hogy Milan megint megsértette a pénzügyi fair play szabályait, ami már azzal járt volna, hogy a klubot két évre zárják ki. Ettől megijedve tárgyalóasztalhoz ültek, aminek most lett meg az eredménye. A mostani megállapodás szerint az egyéves időszak alatt kell megoldást találniuk a könyvelésük kiegyenesítésére.

Ez azonban nem vigasztalja a magyar Roma-drukkereket.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.