Donald Trump az első amerikai elnök, aki észak-koreai területre lépett

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: Brendan Smialowski/AFP

A Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben találkozott, és kezet fogott egymással Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető, majd Trump első amerikai elnökként észak-koreai területre lépett.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

„Nagy nap ez a világ számára” – mondta Trump a helyszínen újságíróknak. Azt is bejelentette, hogy meghívja Kim Dzsongunt a Fehér Házba.

Az Egyesült Államoknak és Észak-Koreának maga mögött kell hagynia az ellenségeskedéssel teli múltat, és új fejezetet kell nyitnia a kétoldalú kapcsolatokban – mondta Trump, nagyszerű barátságnak nevezve a Kim Dzsongunhoz fűződő viszonyát.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

Az észak-koreai vezető újságíróknak azt mondta, reméli, Trump átlépése észak-koreai területre javítani fogja a két ország kapcsolatát. Bátor döntésnek nevezte, hogy Trump átlépett Észak-Koreába. „Magyunk mögött hagyjuk a múltat és a jövőt építjük” – mondta. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.