Donald Trump az első amerikai elnök, aki észak-koreai területre lépett

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

A Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben találkozott, és kezet fogott egymással Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető, majd Trump első amerikai elnökként észak-koreai területre lépett.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

„Nagy nap ez a világ számára” – mondta Trump a helyszínen újságíróknak. Azt is bejelentette, hogy meghívja Kim Dzsongunt a Fehér Házba.

Az Egyesült Államoknak és Észak-Koreának maga mögött kell hagynia az ellenségeskedéssel teli múltat, és új fejezetet kell nyitnia a kétoldalú kapcsolatokban – mondta Trump, nagyszerű barátságnak nevezve a Kim Dzsongunhoz fűződő viszonyát.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

Az észak-koreai vezető újságíróknak azt mondta, reméli, Trump átlépése észak-koreai területre javítani fogja a két ország kapcsolatát. Bátor döntésnek nevezte, hogy Trump átlépett Észak-Koreába. „Magyunk mögött hagyjuk a múltat és a jövőt építjük” – mondta. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.