Donald Trump az első amerikai elnök, aki észak-koreai területre lépett

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

A Koreai-félszigetet kettéválasztó demilitarizált övezetben találkozott, és kezet fogott egymással Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető, majd Trump első amerikai elnökként észak-koreai területre lépett.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

„Nagy nap ez a világ számára” – mondta Trump a helyszínen újságíróknak. Azt is bejelentette, hogy meghívja Kim Dzsongunt a Fehér Házba.

Az Egyesült Államoknak és Észak-Koreának maga mögött kell hagynia az ellenségeskedéssel teli múltat, és új fejezetet kell nyitnia a kétoldalú kapcsolatokban – mondta Trump, nagyszerű barátságnak nevezve a Kim Dzsongunhoz fűződő viszonyát.

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

Az észak-koreai vezető újságíróknak azt mondta, reméli, Trump átlépése észak-koreai területre javítani fogja a két ország kapcsolatát. Bátor döntésnek nevezte, hogy Trump átlépett Észak-Koreába. „Magyunk mögött hagyjuk a múltat és a jövőt építjük” – mondta. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.