Felfüggesztették az EU-csúcsot

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A várakozás az újságírókat is kikészítette.Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency

Röviddel munkavacsorájuk kezdete után az EU csúcstalálkozóján elnöklő Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megszakította a találkozót, és kétoldalú tárgyalásokra tett javaslatot a tagállamoknak. Ekkor már nyilvánvaló volt, hogy a korábbi tervekkel szemben nem fogják tudni megválasztani a bizottság új elnökét, a poszt eredeti várományosa, Manfred Weber helyett a kompromisszumos jelölt holland Frans Timmermanst. Előbbi az EP-választásokon a legtöbb mandátumot szerző Néppárt, utóbbi a szocialisták jelöltje a posztra.

Egyikük se különösebben szimpatikus Orbán Viktornak és a visegrádi országoknak, előbbi kinevezését pedig a liberális frakciót felerősítő francia elnök, Emmanuel Macron is elutasította.

A vasárnapi csúcstalálkozó rendkívüli volt, azért kellett összehívni, mert nem sikerült június 20-ig megállapodni az Európai Bizottság új vezetőjéről. A vasárnap esti kudarc után Tusk szerint akár már hétfőn újrakezdődhetnek a tárgyalások. (Via BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.