A SOTE szerint lényegében nincs komoly gond a műtők légkondicionálásával, talán azon kívül, hogy nem működnek megfelelően a légkondicionálók a műtőkben, ha egyáltalán

A Semmelweis Egyetem fordulatos közleményben egyszerre határozottan cáfolja és ismeri el, hogy gondok vannak a műtők légkondicionálással több budapesti kórházban. Néhány órája írta meg a Magyar Hangra hivatkozva a 444 is, hogy súlyos gondokat okoz a hőség több kórházban, miután a légkondicionálás nem megoldott. Erre válaszul a Semmelweis Egyetem a következőket írta: (Az egyetem közleményét sárágával, a 444 szövegmagyarázatát nagy betűkkel közöljük)

„Valótlan az az újságírói értesülés, miszerint a Semmelweis Egyetem mintegy 40 klinikája közül több esetében is súlyos gondok vannak a műtők hűtésével.”

- NEM IGAZ, HOGY GONDOK LENNÉNEK A MŰTŐK HŰTÉSÉVEL.

„Tény ugyanakkor, hogy a Semmelweis Egyetem telepített hűtőegységei jellemzően a telepítéskori szakmai előírások alapján 35°C külső hőmérsékletre lettek tervezve.”

- BÁR NEM ILYEN ROHADT MELEGRE TERVEZTÉK.

„Épp ezért a nyári hőmérsékleti csúcsok esetén a rendszerek kapacitásai nem elegendőek, hiszen a napjainkban akár 40-45°C tartós külső hőmérséklet kezelése az elvárás.”

- EBBEN A ISZONYÚ MELEGBEN VISZONT NEM NAGYON MŰKÖDIK.

„Az egyetem klíma berendezéseinek karbantartása folyamatos,; az elmúlt időszakban a meglévő egységek korszerűsítése mellett új légkondicionáló berendezések beszerzése történt meg az egyetem több klinikáján is.”

- ÍGY BÁR NINCS GOND A HŰTÉSSEL, AMI EBBEN A MELEGBEN NEM TUD HŰTENI, EZÉRT VESZÜNK ÚJ LÉGKONDICIONÁLÓKAT.

„A Nőgyógyászati Klinika két telephelyén ugyanakkor egyes műtőkben lévő klíma berendezéseket cserélni szükséges, azok elégtelen működése miatt.”

- KÜLÖNÖSEN, HOGY VAN OLYAN MŰTŐ, AHOL NEM MŰKÖDNEK MEGFELELŐEN.

„Mind a Baross utcai telephelyen, mind az Üllői úti telephelyen a beszerzést az egyetem elindította, az elérhető legkorszerűbb berendezés közbeszerzése zajlik jelenleg.”

- HAMAROSAN MEG IS ÉRKEZHETNEK EZEK A KLÍMÁK.

„Az átmeneti időszakban a beavatkozások megfelelő ütemezésével biztosítják a műtétek zavartalanságát.”

- ADDIG PEDIG PRÓBÁLUNK OLYANKOR MŰTENI, AMIKOR NINCS OLYAN ISZONYÚ MELEG.

„A Kútvölgyi Klinikai Tömbben működő II. Számú Sebészeti Klinika igazgatója az említett, hőség miatti rosszullétről nem értesült.”

- AZ IGAZGATÓNAK NEM SZÓLTAK, HOGY VALAKI ROSSZUL LETT A MELEGTŐL.

„A Kútvölgyi Klinikai Tömbben lévő egyetemi klinikák folyadékhűtőjét az intézmény korábban már megjavíttatta, a jelenlegi hibákat garanciális kötelezettségként kívánja megjavíttatni.”

- ITT EGYSZER MÁR AMÚGY IS MEGCSINÁLTÁK A HŰTÉST, CSAK AZÓTA MEGINT ELROMLOTT, DE TERVEZZÜK ÚJRA KIHÍVNI A KLÍMÁST.

„A Semmelweis Egyetem rendelkezik minden szakhatósági engedéllyel, az intézmény betartja a legszigorúbb munkahelyi előírásokat. Az illetékes hatóság - a törvényi előírásoknak megfelelően - rendszeres ellenőrzést tart az egyetemen.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.