Három nap alatt összegyűlt a pénz Gulyás Mártonék perköltségére

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy két évvel ezelőtti tüntetésen Gulyás Márton és Varga Gergő narancssárga festéket dobtak a köztársasági elnöki hivatal épületére, miután Áder János aláírta a CEU-törvényt. Kedden jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék, Gulyást 220, Vargát 80 óra közmunkára ítélték.

Ekkor arra kérték a támogatóikat, hogy adják össze a rájuk kiszabott perköltséget. Most azt írja Gulyás, hogy ezt alig 3 nap alatt összeadták, ami „egészen fantasztikus”. „Nekem 92 polgártárs utalt végül 700,589 Forintot, Gergőnek pedig 39 polgártárs 204,934 Forintot. Ez azt jelenti, hogy nem pusztán összeadtátok, hanem durván többet utaltatok végül, mint amennyire eredetileg szükségünk volt.”

A bejegyzésben mindenkit arra kérnek, hogy nekik már ne utaljon többet, de „akinek a lehetőségei engedik, támogasson független médiát, szegénységgel, romákkal, menekültekkel foglalkozó szervezeteket, és így tovább!”

A már eddig beérkezett pluszpénzt az Utcáról Lakásba Egyesületnek adják.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.