Három nap alatt összegyűlt a pénz Gulyás Mártonék perköltségére

POLITIKA
2019 július 05., 16:47

Egy két évvel ezelőtti tüntetésen Gulyás Márton és Varga Gergő narancssárga festéket dobtak a köztársasági elnöki hivatal épületére, miután Áder János aláírta a CEU-törvényt. Kedden jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Törvényszék, Gulyást 220, Vargát 80 óra közmunkára ítélték.

Ekkor arra kérték a támogatóikat, hogy adják össze a rájuk kiszabott perköltséget. Most azt írja Gulyás, hogy ezt alig 3 nap alatt összeadták, ami „egészen fantasztikus”. „Nekem 92 polgártárs utalt végül 700,589 Forintot, Gergőnek pedig 39 polgártárs 204,934 Forintot. Ez azt jelenti, hogy nem pusztán összeadtátok, hanem durván többet utaltatok végül, mint amennyire eredetileg szükségünk volt.”

A bejegyzésben mindenkit arra kérnek, hogy nekik már ne utaljon többet, de „akinek a lehetőségei engedik, támogasson független médiát, szegénységgel, romákkal, menekültekkel foglalkozó szervezeteket, és így tovább!”

A már eddig beérkezett pluszpénzt az Utcáról Lakásba Egyesületnek adják.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.